Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bananowiec

Tekst i foto Martus 1994:D 09-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.średnia

Składniki:

2 duże, dojrzałe banany, 1 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, pół szklanki oliwy, paczka cukru waniliowego, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, orzechy włoskie, rodzynki.

Jak przyrządzić:

Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać do nich pozostałe składniki oprócz rodzynek i orzechów. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać orzechy i rodzynki, wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Przelać do wysmarowanej tłuszczem foremki keksowej. Piec w temp. 175 stopni przez ok. godziny.

Potrzebne przybory:

drewniana łyżka, mikser, foremka keksowa

Uwagi:

Najlepiej smakuje z polewą mleczną dr. Oetkera.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.11.2007 Marta

Czy to jest ciasto bez jajek.

Zgłoś 05.02.2008

No wlasnie zapmniałam. Dodaj 2 jajka

Zgłoś 20.02.2008

Zgłoś 20.02.2008

Zgłoś 20.02.2008 Jola

własnie pieke... w calym domu pieknie pachnie... zobaczymy jakie bedzie w smaku.... rodzinka chce jesc cieple