Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie

Tekst i foto Gastrosfera 24-08-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty10 min.średnia

Składniki:

gofry, 2 banany, łyżeczka masła, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki rumu, sok z jednej pomarańczy.

Jak przyrządzić:

Pokrojone w plastry banany podsmażyć na patelni z miodem i masłem. Po chwili dodać rum i sok z pomarańczy, następnie czekać, aż poncz lekko odparuje. Słodki mus nakładać na gotowe gofry. W wersji dla dzieci należy zrezygnować z rumu, na rzecz rodzynek lub posypki z białej czekolady.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.