Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Banany w boczku

Tekst i foto MONIKA 14-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty10 min.?

Składniki:

- BANANY, NIEDOJRZAŁE ALE I NIE ZIELONE (ABY NIE BYŁY MIĘKKIE),
- BOCZEK WĘDZONY PLASTERKOWANY.

Jak przyrządzić:

BANANY KROIMY NA 4 CZĘŚCI, KAŻDY KWARTALIK OWIJAMY W PLASTEREK BOCZKU. TAK PRZYGOTOWANE KŁADZIEMY NA PATELNIĘ TEFLONOWĄ LUB OWIJAMY W FOLIĘ DO GRILLOWANIA. OPIEKAMY AŻ BOCZEK BĘDZIE CHRUPIĄCY, UWAŻAJĄC ABY BANAN NIE ROZPADAŁ SIĘ.

Potrzebne przybory:

PATELNIA TEFLONOWA, FOLIA ALUMINIOWA.

Uwagi:

MOŻNA ZAGRYZAĆ Z OLIWKAMI

Czas przygotowania:

NAJPROSTSZA I JEDNA ZE SMACZNIEJSZYCH POTRAW JAKIE ZNAM. MOŻNA NIĄ ZASKOCZYĆ GOŚCI.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.03.2003 Krzysiek

Zaskoczyłem - moją żonę. Potrawę polecam wszystkim leniuchom, którzy chcą się wykazać inwencją

Zgłoś 17.05.2004 kaczor444

Przeczytalem, grillowalem i chyle czola za ten przepisik, przekaska WYSMIENITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! choc sugeruje niezbyt grube platerki boczusia , ehhh niebo w gebie!!!

Zgłoś 12.09.2005 Wit M. 15 Szombierki

Grabulki lizać, jak jest okazja zrobić coś naprawdę szybko...

Zgłoś 08.05.2006 grek_son

Proponowałbym mały dodatek.... Przed zawinięciem bananów w boczek obtoczyć je w mielonej, ostrej papryce. Nie żałować papryki. Efekt końcowy jeszcze lepszy. To nie żart.