Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Banany w polewie czekoladowej z posypką

Tekst i foto Basia Nowak 20.09.2013

Pyszny deser dla dużych i małych. Pora na lody na patyku odeszła wraz z ostatnimi dniami lata, więc warto wykorzystać pomysł na owocowe (dosłownie!) lody z polewa czekoladową. Dodatki wybierasz według swojego upodobania, tworząc smaczny i oryginalnie wyglądający deser.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
610 złprosty40 min.wysoka

Składniki:

6 bananów, tabliczka gorzkiej czekolady, 2 łyżki syropu z agawy, wiórki kokosowe, pokruszone orzeszki ziemne.

Jak przyrządzić?

Obierz banany i przekrój na pół. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, dodając 2 łyżki syropu z agawy, zamieszaj. Każdy kawałek banana nabij na patyczek do lodów, zanurz w czekoladzie i odłóż na blachę z papierem do pieczenia. Posyp wiórkami lub orzeszkami wedle uznania. Możesz wykorzystać również pokruszone pistacje, kolorową posypkę lub małe rodzynki. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.09.2013 gość

prosto i pyszne - to lubie dzieki!!!!!

Zgłoś 06.08.2016 fifa 17 android coins

were so proud of you.

fifa 17 android coins http://u4fifa.blogaholic.se/2016/jul/57112/fifa-17-rating-prediction-henrikh-mkhitaryan/