Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Banany w polewie czekoladowej z posypką

20.09.2013

Pyszny deser dla dużych i małych. Pora na lody na patyku odeszła wraz z ostatnimi dniami lata, więc warto wykorzystać pomysł na owocowe (dosłownie!) lody z polewa czekoladową. Dodatki wybierasz według swojego upodobania, tworząc smaczny i oryginalnie wyglądający deser.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
610 złprosty40 min.wysoka

Składniki:

6 bananów, tabliczka gorzkiej czekolady, 2 łyżki syropu z agawy, wiórki kokosowe, pokruszone orzeszki ziemne.

Jak przyrządzić?

Obierz banany i przekrój na pół. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, dodając 2 łyżki syropu z agawy, zamieszaj. Każdy kawałek banana nabij na patyczek do lodów, zanurz w czekoladzie i odłóż na blachę z papierem do pieczenia. Posyp wiórkami lub orzeszkami wedle uznania. Możesz wykorzystać również pokruszone pistacje, kolorową posypkę lub małe rodzynki. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.09.2013 gość test nr1

Wydrukowałem, jutro test.

Zgłoś 26.09.2013 gość

autorka z łodzi?

Zgłoś 26.09.2013 gość

patrząć po truflowym popcornie chyba jednak z krakowa

Zgłoś 26.09.2013 Wydaje się strasznie kaloryczna ta zupa.

gość

Zgłoś 26.09.2013 gość

Wydaje się strasznie kaloryczna ta zupa.

Zgłoś 17.10.2013 kazik81

zrobiłem kiedyś podobną ale do zagęszczenia użyłem serka topionego i wszyła zajesmaczna ;)

Zgłoś 10.08.2015 fattality

Ja bym wolała zamiast sera to chrupiące grzanki podać do tej zupy...:)

Zgłoś 17.07.2016 UPAlbion.com

look great today.

UPAlbion.com http://albiononline.soup.io/post/685704193/The-New-Albion-Weapon-Warbow

Zgłoś 08.08.2016 u4fifa.com

No one can do it better than you.

u4fifa.com http://board.bananaking.co.uk/viewtopic.php?f=10&t=87035

Zgłoś 14.09.2017 wojti

Też przekonałem się do bulionów Krakus. Wcześniej gotowe buliony kojarzyły mi się z chemicznymi dodatkami. Krakus nie zawiera żadnych ulepszaczy.

Zgłoś 10.12.2016 quick

Zrobiłem tą zupę i wyszła super smaczna. Co do bulionu drobiowego, to używam tylko i wyłącznie Krakusa, bo ma najlepsze składniki i nie zawiera żadnych ulepszaczy.

Zgłoś 24.10.2017 mirka

Robiłam ją w ostatni weekend z bulionem Krakusa - wyszlo pysznie :)

Zgłoś 30.03.2018 gostek

Pewnie zdrowa