Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bardzo dobre pomidorki faszerowane

Tekst i foto Cassi 29-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?ok. 20 złprosty30 min.wysoka

Składniki:

1 słoik pomidorów suszonych w zalewie, serek mascarpone, sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, pistacje (lub inne orzeszki)

Jak przyrządzić:

Serek mascarpone połączyć z przyprawami, dodać kilka ząbków czosnku. Pomidorki nadziewać serkiem (tak jak markizy). Jeden płat pomidorka, potem nadzienie i drugi płatek. Do dekoracji można włożyć malutkiego orzeszka czy pistację. Dużo smaku dodaje zalewa, w której są pomidorki.

Potrzebne przybory:

wykałaczki

Jak podawać?

Na liściu sałaty lub obok sałatki czy innych przystawek.

Uwagi:

Dla różnorodności można użyć też cukinii. Kroimy cukinię w cienkie paseczki. Dzień wczesniej nacieramy je masłem, ząbkami czosnku i przyprawami. Potem smażymy. Po ostygnięciu, smarujemy serkiem, zwijamy w "zrazik" i polewamy sosem balsamicznym.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.