Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bardzo pyszny schabik

Tekst i foto bożenka 14-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złśredni45 min.średnia

Składniki:

schab (1 kg),
0,5 kg pieczarek (pokroić w talarki),
0,5 kg cebuli (pokroić w talarki),
1 papryka świeża,
przyprawy (sól, pieprz, vegeta),
ogórek kiszony,
przecier pomidorowy,
kostka rosołowa

Jak przyrządzić:

Pieczarki, cebulę, paprykę podsmażamy oddzielnie na patelni (nie razem!). Schab kroimy tak jak na kotlety schabowe, bijemy tłuczkiem i smażymy tylko obtaczane w bułce tartej. Potrawę przygotowujemy w brytfannie.
Na dno brytfanny układamy warzywa (po trochu: pieczarek, papryki, cebuli).
Na to kładziemy podsmażone kotleciki.
Kładziemy podsmażone pieczarki. Potem układamy w kolejności:
kotleciki,
cebulę,
kotleciki,
paprykę,
kotleciki,
ogórek kiszony pokrojony w plastry.
Zalać bulionem z koncentratem pomidorowym i przyprawami.

Wstawić do piekarnika na 20 min.

Potrzebne przybory:

nóż, deska, patelnia, tłuczek

Jak podawać?

Najlepiej w kusym fartuszku.

Uwagi:

Bardzo pyszne, jak ktoś nie lubi pomidorowego koncentratu, może zrobić sos koperkowy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.05.2006 Renatka

Bardzo smaczne i ciekawy wygląd, tylko mięsko wyszło lekko twardawe

Zgłoś 15.07.2006 es

szczerze mowiac nie probowalem tego dania, ale sposob podawania przypadl mi do gustu;)

Zgłoś 27.07.2006 ktosik

no ciekawe to jest ,ciekawe

Zgłoś 28.02.2007 Natala

No to koniec!! Najpierw, jak robiłam to danie, mój mąż zrzęda, który jest tradycjonalistą i nie lubi nowych potraw, łaził i gderał, że nie będzie tego jadł. A teraz!! Zostałam po raz czwarty zmu... Pokaż więcej

No to koniec!! Najpierw, jak robiłam to danie, mój mąż zrzęda, który jest tradycjonalistą i nie lubi nowych potraw, łaził i gderał, że nie będzie tego jadł. A teraz!! Zostałam po raz czwarty zmuszona do zrobienia tej potrawy!! Jadłby to na okrągło... i ja też :) PYCHA!!! Rany, jakie dobre!!!!!!

Zgłoś 19.09.2006 marek

Ta ilosc w brytfannie to chyba dla calego wojska, 20zl??? chyba 200, pomyslcie na brytfannie warstwam :)

Zgłoś 15.12.2006 kasia

ja nie jadam mięsa -ale mój Bartek tak , wyszło "podobno" super

Zgłoś 22.12.2006 ja

JA was krece ale pychotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 bożenko udał ci się przepis naprawde i wyszła maaaaaaaaaaaaaaasa żarcia:-P

mówie wam zróbcie to polecam!

Zgłoś 09.10.2007 Asiek

Bardzo super pysznowate - ja zrobiłam z połowy porcji i zjedliśmy po trzy dokładki - bardzo dziękuję za przepis i pozdrawiam

Zgłoś 31.01.2007 stasio samosia

a ja podsmazyłem na patelni mortadele i zjadłem z chlebem ( można również z pieczywem chrupkim np. vasa lub czerstwym chlebem lub drożdzówką) polecam pyyyyyycha!!! Bożenka pozdrawiam

... Pokaż więcej

a ja podsmazyłem na patelni mortadele i zjadłem z chlebem ( można również z pieczywem chrupkim np. vasa lub czerstwym chlebem lub drożdzówką) polecam pyyyyyycha!!! Bożenka pozdrawiam

Zgłoś 29.10.2007 korgi3

Najlepszy jest kusy fartuszek......:):):)

Zgłoś 16.02.2008 daria

zajebiste....

Zgłoś 07.01.2008 hubert

napiszcie ile bulionu trzeba zrobić( ile kostek) i ile koncentratu pomidorowego

Zgłoś 30.07.2008 iiyamasony

To była rewelacja niebo w gębie jeśli chodzi o kotlety to ja moczę je w mleku przez jakieś 3 godziny i później są soczyste i miękkie

niestety miałem za duże naczynie i robiłem w żaroodpo... Pokaż więcej

To była rewelacja niebo w gębie jeśli chodzi o kotlety to ja moczę je w mleku przez jakieś 3 godziny i później są soczyste i miękkie

niestety miałem za duże naczynie i robiłem w żaroodpornym pod przykryciem nie byłem pewien jak ma być pieczone to mięsko w piekarniku tak więc piekłem pod przykryciem

polecam wszystkim

jeszcze jedno jest tego okropnie dużo u mnie pojadło sobie 6 osób

gotowanie dla sportu po pracy początkujący

Zgłoś 14.04.2011 panek

Pani Bozenko-REWELACJA!