Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem

Tekst i foto Sabinka 09-02-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złprosty20 min.-

Składniki:

Makaron Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem 1 opakowanie, masło 2 łyżki stołowe, szpinak 1 opakowanie - liście, jajka 2 szt., jogurt 1 małe opakowanie, czosnek - 2 ząbki, sól, do smaku olej - 2 łyżki stołowe.

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować. Przed odlaniem dodać do wody olej. Wymieszać i odcedzić na sitku.
Następnie na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, szpinak i na wolnym ogniu dusić około 10 minut. Lekko posolić. Widelcem ubić jajka. Wlać na patelnię bardzo wolno mieszając. Po 5 minutach dodać jogurt, lekko zamieszać. Tak przygotowany szpinak podawać z gorącym makaronem - pastą Tagliatelle Bartolini.

Jak podawać?

Doskonała dla całej rodziny. Nawet dzieci niejadki chętnie jedzą taki makaron. Szybka i prosta potrawa, wygląda na wyszukaną, polecam jako kolację dla dwojga. Można zaserwować z delikatnym deserowym winem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.03.2010 Lula

Brzmi apetycznie muszę ugotowac. Bartolini Tagiatelle ze szpinakiem jeszcze nie próbowalam ale inne makarony Bartolini czesto gotuje i sa rewelacyjne, dlatego napewno spróbuje takze ten :) Jesli... Pokaż więcej

Brzmi apetycznie muszę ugotowac. Bartolini Tagiatelle ze szpinakiem jeszcze nie próbowalam ale inne makarony Bartolini czesto gotuje i sa rewelacyjne, dlatego napewno spróbuje takze ten :) Jesli ktos nie lubi tradycyjnego makaronu polecam Bartolini zytni razowy!

Zgłoś 23.03.2010 karola

super makaron, niedość że smaczny to i jeszcze zdrowy bo ze szpinakiem. Polecam każdy rodzaj makaronu Bartolini są rewelacyjne

Zgłoś 21.09.2010 fionka

Do sosu szpinakowego proponuję dodać tylko pół kubka jogurtu, ale za to całe opakowanie sera President Creme de Camembert. Ten ser to połączenie sera pleśniowego i topionego i przez to fajnie zw... Pokaż więcej

Do sosu szpinakowego proponuję dodać tylko pół kubka jogurtu, ale za to całe opakowanie sera President Creme de Camembert. Ten ser to połączenie sera pleśniowego i topionego i przez to fajnie zwiąże/sklei sos no i wszystko nie będzie takie wodniste, jak po dodaniu samego jogurtu :)

Zgłoś 03.02.2011 Sabinka

super! dziękuję Fionka z Twoim serkiem to dopiero smakuje ten makaron. Myślę że taka potrawa może znaleść wielu zwolenników. Moja rodzina się zajadała :-)

Zgłoś 03.02.2011 Sabinka

super! dziękuję Fionka z Twoim serkiem to dopiero smakuje ten makaron. Myślę że taka potrawa może znaleść wielu zwolenników. Moja rodzina się zajadała :-)