Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Befsztyki z grzybów

Tekst i foto themona 26-01-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-4? złprosty1,5 min.?

Składniki:

10 dag suszonych grzybów (o szerokich kapeluszach), 1 szkl. mleka, 2 łyżki mąki, 1 cebula, 1-2 łyżki oleju, sól, pieprz, olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Grzyby umyć, zalać na kilka godz. zimną wodą, odcedzić, a następnie zalać na 1 godz. mlekiem i w tym mleku ugotować. Odcedzić, osączyć, posolić, oprószyć pieprzem i mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki, zrumienić na oleju. Grzyby usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Jak podawać?

Podawać z cebulą, odsmażanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.03.2006 tykocki

Nie robiłem, ale brzmi bardzo smakowicie

Zgłoś 05.04.2006 alojzy bąbel

z jakiej szafy te szerokie kapelusze???????????????

Zgłoś 17.06.2006 PRAWDZIWA Martana

Kocham grzyby i znam wiele potraw z ich udzialem ale nigdy wczesniej nie gotowalam ich w mleku -

PYSZNOSCI, POLECAM KAZDEMU!!!!

PS - KTOS PODSZYWA SIE PODE MNIE I WYGADUJE BZDURY,... Pokaż więcej

Kocham grzyby i znam wiele potraw z ich udzialem ale nigdy wczesniej nie gotowalam ich w mleku -

PYSZNOSCI, POLECAM KAZDEMU!!!!

PS - KTOS PODSZYWA SIE PODE MNIE I WYGADUJE BZDURY, KLNIE I KRYTYKUJE W MOIM IMIENIU INNYCH, DLATEGO TERAZ JESTEM PRAWDZIWA MARTANA A JESLI ZOBACZE ZNOW KOSZMARNY KOMENTARZ POD SWOIM NICKIEM TO ZNAJDE I ZASKARZE AUTORA, pozdrawiam tych, ktorzy maja kulture osobista i dobry smak.