Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biała dama

Tekst i foto anna 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
110 złprosty20 min.niska

Składniki:

ryba sola, młode ziemniaki, koperek, przyprawa do ryb, oliwa, sałata, pomidory, zielone ogórki, jogurt naturalny, sól, cukier, ocet winny

Jak przyrządzić:

Rybę posypać przyprawą do ryb, ziemniaki małe młode obrać, następnie gotować na parze. Przygotować sałatkę: pokroić pomidory, ogórki, dodać odrobinę cukru, soli, wymieszać, dodać jogurt naturalny. Rybę i ziemniaki po ugotowaniu wyjąć na talerz, posypać pokrojonym koperkiem, rybę położyć na listku sałaty, a na wierzchu ryby kawałek pomidora, podawać z białym winem, na koniec podać ser owczy i owoce.

Potrzebne przybory:

parowar, nóż, talerz, deska drewniana, łyżka drewniana, miska drewniana, kieliszek do białego wina, podkładka z kory

Jak podawać?

Na talerzu płaskim, obok sztućce, kieliszek do białego wina, sałatka w drewnianej misce na podkładce korkowej i drewniana deska z serem, owoce w drewnianej misce.

Uwagi:

Można podać polski ser owczy na drewnianej desce, owoce zależnie od sezonu w drewnianej misce, jako podkład pod ryby podać liść sałaty karbowanej. Podawać na talerzu postawionym na podkładce korkowej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.05.2006 Łobuz

Wypchajcie się z tym parowanym żarciem...