Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biała kiełbasa po celestyńsku

Tekst i foto heraklesik 31-01-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

50 dag białej kiełbasy, 20 dag pieczarek, 2 dag mąki, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag groszku konserwowego, natka pietruszki, tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku.

Jak przyrządzić:

Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni C. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.02.2012 olo

no i co dalej z ta kielbasa i sosem pieczarkowym ?