Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biała kiełbasa z prawdziwkami

Tekst i foto Fiolka 16-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20-30 min.?

Składniki:

biała kiełbasa, mrożone lub świeże prawdziwki

Jak przyrządzić:

Kiełbasę wsadzamy do naczynia żaroodpornego i na nie układamy prawdziwki (tyle, ile lubimy) i wkładamy do piekarnika. Kiedy poczujemy piękny zapach, a kiełbaska się lekko przyrumieni, to danie gotowe! Proste i przepyszne danie. Polecam.

Jak podawać?

Podawać z pieczywem i jak ktoś lubi - z chrzanem, ew. surówką.

Uwagi:

Nie dodajemy żadnych przypraw i nie solimy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.01.2006 lalapupu

kielbasa surowa? ugotowana? a grzyby?

Zgłoś 27.01.2006 Fiolka

Nie rozumiem pytania.....przecież to oczywiste że kiełbasa surowa a co do prawdziwków to chyba wyraźnie napisałam....mróżone lub świeże.Prostszego przepisu chyba już nie ma...

Zgłoś 15.11.2006 Miś

A to się da zjeść?

Zgłoś 15.11.2006 Miś

Nożem i widelcem czy łyżką?

Nie szkoda prawdziwków do kiełbasy???

Zgłoś 18.10.2006 henryk

piekarnik zimny czy rozgrzany