Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biała ryba z herbatą

Tekst i foto buszująca w garach 09-08-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-prosty30 min.-

Składniki:

4 filety z halibuta, 4 łyżki stołowe mleka, 4 łyżki stołowe białego wina, 100 g pociętych grzybów, 1/2 poszatkowanej cebuli, czosnek suszony granulowany, pieprz, sól, 8 saszetek herbaty zielonej cytrynowej

Jak przyrządzić:

Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.