Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos chiński

Tekst i foto nikita 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
ok. 615 złprosty30 min.niska

Składniki:

2 paczki makaronu sojowego, 1 szt. piersi kurczaka, 1 por, 2 cebule, 2 marchewki, 1 papryka czerwona, 5 ząbków czosnku, vegeta, chili

Jak przyrządzić:

Sparzyć makaron na 3 minuty we wrzątku, odcedzić i pokroić na krótsze paseczki, potem pokroić piersi w kostkę przyprawić vegetą i zostawić na 15 minut w lodówce. Na rozgrzaną patelnię wrzucić piersi, pokrojoną w talarki cebulę, pokrojony w talarki por, paprykę pokrojoną w grubszą kostkę. Zetrzeć marchew na tarce na dużych oczkach i wycisnąć czosnek, wszystko chwilę poddusić z odrobiną wody. Dodać troszkę chili, wrzucić wszystko do makaronu i razem dobrze wymieszać. Smacznego, rewelacja, palce lizać!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.08.2006 Bahus

Qurcze, a co to ma wspólnego z bigosem? W bigosie powinna się znajdować kapusta, ale i tak nie słyszałem aby w kuchni chińskiej występował bigos

Zgłoś 25.11.2008 Pati

Pychotka, ja jeszcze daję pietruszkę. 15 min gotowania, koszt 15 zł a efekt palce lizać!

Zgłoś 28.10.2006 Master

Ten BAHUS to the bill

Zgłoś 28.02.2008 koludek

polecam, jeśli ktoś lubi sajgonki, a jeśli nie to obradzam. jak dla mnie pychotka. a ja jeszcze dodałam pieczarki;p

Zgłoś 19.11.2011 RAGA

Z CHIN TO TEN KURCZAK,CZY MAKARON?