Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos na żeberkach

Tekst i foto SEBA 06-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?17 złprosty120 min.?

Składniki:

1 kg kiszonej kapusty, mała główka kapusty świeżej, 1 kg żeberek wieprzowych, pieprz, sól, ostra papryka, koncentrat pomidorowy.

Jak przyrządzić:

Smażymy po kolei kapustę kiszoną, kapustę świeżą i żeberka. Wrzucamy wszystko do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż żeberka namiękną. Wyciągamy żeberka z garnka i wyciągamy kości (a jak kto woli, może ugotować żeberka oddzielnie). Rozdrabniamy je i wrzucamy z powrotem do bigosu. Przyprawiamy według uznania, a na koniec podsmażamy koncentrat pomidorowy, dodajemy do bigosu i dusimy do miękkości.

Uwagi:

Jest wyśmienity następnego dnia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.07.2014 goÅÄ

YQMOcL astgxybcgcpr, [url=http://anwphersjvfn.com/]anwphersjvfn[/url], [link=http://iqtfdpjkwkbe.com/]iqtfdpjkwkbe[/link], http://uuhuyzjncdwu.com/