Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos nie z tej ziemi...

Tekst i foto Marzenka 06-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.?

Składniki:

Olej, kiełbasa, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, może być przyprawa do bigosu, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, jabłka antonówki (najlepiej kwaśne).

Jak przyrządzić:

Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przyprawy, cebulę i jeszcze troszkę smażymy wszystko razem (aż cebula będzie miękka), na samym końcu dodajemy uprzednio starte jabłka (na dużych oczkach). Mieszamy ok. 5-10 min, dodajemy koncentrat pomidorowy, może być odrobina cukru do smaku.

Jak podawać?

Na gorąco.

Uwagi:

Absolutna rewelacja, jedząc tę potrawę u znajomej, nie wpadłam na to, że w bigosie zamiast kapuchy są jabłka!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.02.2007 Zajebiste

KAzia je gulasz z antonówkami to bigos z jabłek musi być zajebisty no i z kiełbasą :)

pozdrawiam i spróbuje:) w końcu na pieczenie batonika mars tez ktos wpadł :)

Zgłoś 22.02.2007 kazia

Robię taką potrawę ale nazywam ją GULASZ.

Zgłoś 13.10.2006 jablko zamiast kapusty

jestes zatem malo pojetna :D

Zgłoś 11.11.2006 jarek

ludzie wy to chyba jesteście przez los pokrzywdzeni co za durnote wypisujecie oczywiście w komentarzach najpierw zrubcie przepis potem piszcie szkoda mi was i współczuje waszej głupocie.

Pokaż więcej

ludzie wy to chyba jesteście przez los pokrzywdzeni co za durnote wypisujecie oczywiście w komentarzach najpierw zrubcie przepis potem piszcie szkoda mi was i współczuje waszej głupocie.

Bigos nie z tej ziemi sam tytół o przepisie mówi że może by inny ale co będe tłumaczył jak i tak po moim komentarzu jakiś idiota znowu coś napisze durnego zamiast dac jakiś przepis

Zgłoś 30.10.2006 Boże!

Zgłoś 30.10.2006 Boże!

Co za poj... napisał ten przepis? Trzeba mieć nasrane w bani, żeby coś takiego napisać.

Zgłoś 08.11.2006 kaszana

a jablecznik pewnie robisz z kapusta co?

Zgłoś 10.02.2007 Ella48

?

Zgłoś 22.12.2006 omen

masz racje ludziska czasem sami nie wiedza co piszą :)

Zgłoś 07.01.2007 kate

najważniejsze to kombinować, nie krytykujcie, nie macie pojęcia jaka to frajda coś stworzyć naprawdę własnego. mój facet to typowy macho, kiedyś coś ugotował z głodu, udało się, teraz jest naj..... Pokaż więcej

najważniejsze to kombinować, nie krytykujcie, nie macie pojęcia jaka to frajda coś stworzyć naprawdę własnego. mój facet to typowy macho, kiedyś coś ugotował z głodu, udało się, teraz jest naj...........

Zgłoś 16.01.2007 gregor.ek

Muszę stanąć w Pani obronie!!!

Wszystkich niedouków którzy tak mądrze wypisywali tu swoje wypociny (...no! no! niegrzecznie) odsayłam do Praktycznego Kucharza Warszawskiego z roku 1878. i... Pokaż więcej

Muszę stanąć w Pani obronie!!!

Wszystkich niedouków którzy tak mądrze wypisywali tu swoje wypociny (...no! no! niegrzecznie) odsayłam do Praktycznego Kucharza Warszawskiego z roku 1878. i przepisu na „Bigosik z pozostałej pieczeni” .

Taki jest rodowód bigosu ( a kapustę zaczęto dokładać znacznie później).

Pozdrawiam

gregor.ek

Zgłoś 10.04.2007 reggi

Hej Jarku nie pasuje ci to nie musisz gotować możesz nawet z głodu zdechnąć i nikomu by się nawet szkoda nie zrobiło. Sam jasteś ograniczony swoją głupotą a komentarze zostaw dla siebie

... Pokaż więcej

Hej Jarku nie pasuje ci to nie musisz gotować możesz nawet z głodu zdechnąć i nikomu by się nawet szkoda nie zrobiło. Sam jasteś ograniczony swoją głupotą a komentarze zostaw dla siebie

Zgłoś 12.11.2008 ada

Wiecie co macie wszyscy narabane jak mozna tak kogos obrazac.Moze WY cos wymyslicie.Ja naprzyklad dodajetroche jablka jak robie smalec i jest palce lizac:))

Zgłoś 07.11.2009 xxx

Gregorek,ale nie jablka.Podsmaz na patelni salceson dodaj bananow i tez bedzie "bigos"

Zgłoś 23.01.2010 ????

co toi ma byc? jakblka z kielbasa?