Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos z cukinii

Tekst i foto Maria Oleszek 02-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty30 min.niska

Składniki:

średniej wielkości cukinia, 2 cebule, 1 pomidor, 1 kiszony ogórek, łyżka oliwy, zamiast soli łyżka vegety.

Jak przyrządzić:


Na oleju przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, pomidor i ogórek kiszony. Z cukinii odrzucamy gniazdo pestkowe, kroimy w kostkę i dokładamy. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Do smaku doprawiamy vegetą. Potrawa wyjątkowo smaczna i zdrowa!

Potrzebne przybory:

patelnia teflonowa lub parowar

Jak podawać?


Kolorowo! Już sama potrawa jest bajecznie kolorowa, podajemy ją w barwnych miseczkach - to zwiększa apetyt!

Uwagi:


Można też przygotować w parowarze, pomijając w ten sposób dodanie tuczacego oleju. Nie stracimy też w takiej wersji wielu cennych witamin.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.07.2006 Roza

Ja zamiast ogorka daje papryke,jaka mam.najlepiej czerwona lub zolta.Danie jest absolutnie rewelacyjne i koniecznie bez wegety z samymi naturalnymi przyprawami

Zgłoś 05.09.2006 Jasia_k

Pewnie i dobre-napewno wypróbuje, ale niejestem pewna czy starczy dla 4 osób...

Pozdrawiam

Zgłoś 03.10.2007 Synek

Mama chce zrobić na imieniny. Ale jak to bedzie kłamstwo to dostaniecie po zębach