Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos z porów

Tekst i foto Brr 28-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45-60 min.?

Składniki:


4 duze pory,
pol kg pomidorow,
3 duze czerwone papryki,
olej,
sol, pieprz, papryka slodka w proszku.

Jak przyrządzić:


- Pory dokladnie myjesz i kroisz w drobne paseczki (lacznie z zielonymi listkami).
- Papryke kroisz w kostke.
- Pomidory sparzasz i obierasz ze skorki, kroisz w cwiartki.

Wszystko dusisz, uprzednio wlewajac na dno garnka okolo 2 duzych lyzek oleju i ok pol szkl. wody - az do rozgotowania pomidorow i wyparowania wody.

Warzywa powinny miec konsystencje bigosu.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Na koniec gotowania do bigosu mozna dodac lyzke masla.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.08.2006 toyak

Potrawa ktora wyszla z tego przepisy nie nadawala sie do jedzenia, dodalam wiec do niej 1/2 kg pieczarek usmazonych na cebuli, nastepnie 1 kg kwasnej kapusty przesmazonej na oliwie i lekko poddu... Pokaż więcej

Potrawa ktora wyszla z tego przepisy nie nadawala sie do jedzenia, dodalam wiec do niej 1/2 kg pieczarek usmazonych na cebuli, nastepnie 1 kg kwasnej kapusty przesmazonej na oliwie i lekko podduszonej, potem przecier pomidorowy i powidla sliwkowe i wtedy dopiero pojawil sie smak ;))).

A generalnie jesli chodzi o bigos wegetarianski to polecam poprostu zrobic go od poczatku na kapuscie z duza iloscia pieczarek.

Zgłoś 22.10.2006 forsakenmic

a ktoś pomyślał o wątrobie???

hahah to bomba ..gazowa.....

Zgłoś 02.11.2006 laleo

nie widzę problemu w zrobieniu zwyczajnego bigosu, tyle że bez mięsa

kapusta pół na pół świeża i kiszona, trochę przecieru, wina, namoczone grzyby, ew. jabłko, doprawić jak kto lubi. po c... Pokaż więcej

nie widzę problemu w zrobieniu zwyczajnego bigosu, tyle że bez mięsa

kapusta pół na pół świeża i kiszona, trochę przecieru, wina, namoczone grzyby, ew. jabłko, doprawić jak kto lubi. po co pieczarki? może lepiej po prostu kapusta z grzybami?