Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biszkopt

Tekst i foto szadok 04-09-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.?

Składniki:

- szklanka mąki,
- szklanka cukru,
- 4 jajka,
- łyżka octu,
- łyżeczka proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić:

Białka ubic z cukrem "na sztywno". Żółtka wymieszacz octem i proszkiem do pieczenia, powinna sie zrobic dosc gesta piana. Wymieszac z ubitymi bialkami. Delikatnie domieszac mąke.
Proporcje na tortownice 24 cm średnicy.

Potrzebne przybory:

Mikser , miska , mala miseczka, tortownica.

Uwagi:

Jestem wybitnym antytalentem cukierniczym ale ten biszkopt zawsze mi sie udaje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.11.2003 ELA @

BISZKOPT się udał ,choć jak wiemy nie często się udaje tak do końca,jest to bardzo prosty i łatwy do zrobienia wypiek.JA go troszkę ulepszyłam dodając ugotowany ser biały i wyszedł niezły biszk... Pokaż więcej

BISZKOPT się udał ,choć jak wiemy nie często się udaje tak do końca,jest to bardzo prosty i łatwy do zrobienia wypiek.JA go troszkę ulepszyłam dodając ugotowany ser biały i wyszedł niezły biszkopto-sernik/Przepis na ser 0,5 kg białego sera przekręconego 2 x dodajemy 0,10 dag margaryny,2 jajka,1 szklanka cukru ,cukier waniliowy,suchy budyń i wszystko gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając -gorący ser nakładamy na przekrojony biszkopt .Pycha -smacznego.

Zgłoś 04.06.2004 Sylwia

POTWIERDZAM>NAPRAWDĘ SIĘ UDAJE >WYPRÓBÓJCIE

Zgłoś 05.06.2004 Monik

to naprawdę działa !!! tz. biszkopcik robi się szybciutko i jest pyszny , i co najważniejsze udaje się !!!

Zgłoś 13.06.2004 Anka

A ile czasu piec ten biszkopt? :-/

Zgłoś 15.01.2010 Ania

ja również nie potafie piec nawet najprostszej babki ale ten przepis jest właśnie dla takich ludzi jak my... pozdrawiam

Zgłoś 26.06.2004 robak

podaj mi swój adres to przywioze ci ten zakalec

Zgłoś 28.04.2005 wis

a w jakiej temperaturze?

Zgłoś 11.06.2005 Kasia

Rewelacyjny przepis, POLECAM

Zgłoś 16.06.2005 Margoś

No właśnie, biszkopt biszkoptem, ale największa trudność polega nie na "ukręceniu" swieżutkich jajeczek z cukrem, ale na upieczeniu (temp. i czas) i potem na wyjęciu go z piekarnika, b... Pokaż więcej

No właśnie, biszkopt biszkoptem, ale największa trudność polega nie na "ukręceniu" swieżutkich jajeczek z cukrem, ale na upieczeniu (temp. i czas) i potem na wyjęciu go z piekarnika, bo katastrofa następuje właśnie w tym momencie: piękne, pulchne ciasto opada jakby na blacie zainstalowano specjalny magnes do biszskoptów :-(

Zgłoś 05.09.2005 Gosiak

Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika, biczkopt pozostawić w zamkniętym piekarniku do ostygnięcia, wtedy ciasto nie opada.

Zgłoś 27.09.2005 wąwozica

Witajcie!

..ja dopiero od kilku miesiecy umiem piec biszkopta...i chetnie Wam podam przepis oraz zdradze tajemnice biszkoptu...;).....

Otoz... Składniki:

4 białka ubijamy na... Pokaż więcej

Witajcie!

..ja dopiero od kilku miesiecy umiem piec biszkopta...i chetnie Wam podam przepis oraz zdradze tajemnice biszkoptu...;).....

Otoz... Składniki:

4 białka ubijamy na sztywno z odrobina soli, gdy beda juz prawie ubite dajemy 4 łyżki zimnej wody.............nastepnie 200gr. cukru i jeden cukier waniliowy.......i teraz UWAGA.... czas na żółtka..... dodajemy je i tylko leciutko zamieszamy na najwolniejszych obrotach...maksymalnie 3 sekundy....nie szkodzi, ze sie nie wymiesza dokladnie....nastepnie czas na make....180gr z 1 łyżeczka proszku do pieczenia...makae dodajemy i mieszamy calosc juz bez uzycia miksera....zamieszac kilkka razy, tak mniej wiecej...calosc powinna tworzyc puszysta mase, prawie pianę......

kolejna UWAGA...blache w ktorej chcemy piec biszkopt nie mozna natluszczec po bokach, bo biszkopt rosnac, bedzie sie slizgal po sciankach....natluszczamy tylko spod blachy....

pieczemy w 160C, jakies 25-30min.....

za kazdym razem wyrazsta pelna tortownica o srednicy 28.......

Bardzo wazne jest, aby zoltek za mocno nie mieszac i make rowniez delikatnie....sprobujecie....Snmacznego...:)

Zgłoś 12.10.2005 Malgosia

dzieki!!!ten przepis uratowal urodziny mojego meza!

Zgłoś 05.11.2005 Magdalenka

biszkopt tani i dobry-trzba trzymać sie krork po kroku przepisu:) robię torcik waniliowy!!!:0)

Zgłoś 05.11.2005 janusz

narobiłem sobie smaku na ten wasz biszkopt idę zaraz go upiec

Zgłoś 23.12.2005 Florian

Ratujcie, zaraz będziemy robić biszkopt do tortu i odkąd odeszła moja Mama i robimy go sami, zawsze po wyjęciu opada. Moja Mama Była

[rzeciwniczką dodawania proszku do pieczenia. Zawsze r... Pokaż więcej

Ratujcie, zaraz będziemy robić biszkopt do tortu i odkąd odeszła moja Mama i robimy go sami, zawsze po wyjęciu opada. Moja Mama Była

[rzeciwniczką dodawania proszku do pieczenia. Zawsze robiła biszkopt

bez dodatów takich jak proszek. a jedynie olejki aromatyczne i nigdy nie

opadał a zawsze był wyrośniety. Naw wychodzi prawie jajecznica.

Zgłoś 07.01.2006 idar

super biszkopt, udał się, wspaniale smakował. Polecam

Zgłoś 21.01.2006 amelia

Biszkopt się nie udał i nie wiem co w nim takiego rewelacyjnego! Nie rozumiem również jak takie zwykłe ciasto można nazwać biszkoptem!

Zgłoś 12.02.2012 aaaa

bez sensu jest dodawanie octu do biszkoptu łeeee

Zgłoś 27.04.2006 KARINA

Pozdrawiam

...Ot ci mi przepis, stry jak świat. Taki biszkopt pieką juz 12 latkowie, nic w nim nadzwyczjnego , zwykłe ciasto, suche i niezbyt smakuje.

Zgłoś 08.05.2006 Margo

Rewelacja! Robilam ten biszkopt juz dwa razy! Pierwszy raz w zyciu jestem z mojego wypieku biszkoptu zadowolona i teraz bedzie on goscil czesto na naszym stole.

Zgłoś 18.07.2006 aneta

Super przepis!!!! W życiu takiego biszkoptu nie upiekłam.Wąwozica dzięki!

Zgłoś 26.05.2006 beateczka

pycha

Zgłoś 01.06.2006 Emi

Pomimo tego, że piana z białek z cukrem nie ubiła się "na sztywno" biszkopt się udał! Jest pyszny! Polecam osobom, którym biszkopt nie zawsze wychodzi, tak jak mi:-)

Zgłoś 03.06.2006 ma-dzika

No wlaśnie oczekuje na wypiek ... :D zobaczymy co wyjdzie...

ktoś sie pytał na ile nastawić piekarnik, ja myślę ze temperatura 180 stopni bedzie idealna aby upiec biszkopt.. :)

poz... Pokaż więcej

No wlaśnie oczekuje na wypiek ... :D zobaczymy co wyjdzie...

ktoś sie pytał na ile nastawić piekarnik, ja myślę ze temperatura 180 stopni bedzie idealna aby upiec biszkopt.. :)

pozdrawiam wszystkich !

Zgłoś 13.06.2006 bLkeyed

Przeczytałam wszystkie komentarze i nie rozumiem ludzi, którzy marudzą, że biszkopt jest suchy i niesmaczny. Przecież wystarczy pomyśleć i dołożyć galaretkę na upieczony już biszkopt, do niej wł... Pokaż więcej

Przeczytałam wszystkie komentarze i nie rozumiem ludzi, którzy marudzą, że biszkopt jest suchy i niesmaczny. Przecież wystarczy pomyśleć i dołożyć galaretkę na upieczony już biszkopt, do niej włożyć owoce, pozostawić w jakimś słodkim miejscu do zastygnięcia. Deser wyśmienity, a taki tani i łatwy do zrobienia (bo galaretka to chyba nic trudnego?)

Zgłoś 14.06.2006 najdi

Ludzie! Pierwszy raz w Zyciu takie mam ładne ciasto! Co prawda jeszcze go nie rozkrajałam, ale skoro prawie nie opadło, to chyba będzie git. Taki przepis to prawdziwy skarb! I ludzie, którzy dzi... Pokaż więcej

Ludzie! Pierwszy raz w Zyciu takie mam ładne ciasto! Co prawda jeszcze go nie rozkrajałam, ale skoro prawie nie opadło, to chyba będzie git. Taki przepis to prawdziwy skarb! I ludzie, którzy dziela się swoją wiedzą - dziękuję w imieniu swoim i męża łakomczucha :-)

Zgłoś 14.06.2006 kramerka

wąwozica : super przepis na biszkopt rzeczywiście wyrasta pełna tortownica , bardzo szybki i smaczny .

JA osobiscie do ciasta przed włożeniem do piekarnika położyłam połówki

Pokaż więcej

wąwozica : super przepis na biszkopt rzeczywiście wyrasta pełna tortownica , bardzo szybki i smaczny .

JA osobiscie do ciasta przed włożeniem do piekarnika położyłam połówki

truskawek na wierzch biskoptu .

super rewelacja biszkopt

Zgłoś 23.06.2006 Lark

biszkopt wyszedl bardzo dobrze, a jak mi wyszedl tzn., ze jest naprawde prosty do zrobienia, pozdrawiam :-)

Zgłoś 27.06.2006 Basia

Biszkopt wąwozicy jest rewelacyjny. Pierwszy raz piekłam i wyszedł . Pozdrawiam

Zgłoś 28.06.2006 antytalent w pieczeniu

Orłem nie jestem w pieczeniu zwłaszcza wszelkich słodkości ale ten przepis na biszkopt to istna REWELACJA.Wyszedł za pierwszym razem i co najważniejsze NIE OPADŁ,pomimo że białka nie były ubite ... Pokaż więcej

Orłem nie jestem w pieczeniu zwłaszcza wszelkich słodkości ale ten przepis na biszkopt to istna REWELACJA.Wyszedł za pierwszym razem i co najważniejsze NIE OPADŁ,pomimo że białka nie były ubite "na sztywno"( na pewno wypłynęłyby z odwróconej miski:))Polecam ten przepis wszystkim!!

Zgłoś 30.06.2006 edyta

wyprobuje ten przepis dzis.mam uwage:bialka nalezy ubijac same bez cukru.bedzie wspaniala piana.nigdy do ubijania bialek niedodawajcie cukru lub soli.nigdy sie dobrze nieubija.wiem,poniewaz piek... Pokaż więcej

wyprobuje ten przepis dzis.mam uwage:bialka nalezy ubijac same bez cukru.bedzie wspaniala piana.nigdy do ubijania bialek niedodawajcie cukru lub soli.nigdy sie dobrze nieubija.wiem,poniewaz piekie ciasta i nieraz piana z dodatkiem niewyszla.

Zgłoś 04.07.2006 kamilka

naparwde extra przepis....dodałam kakao dla urozmaicenia super ciacho

Zgłoś 04.07.2006 Angel

A mi wyszło mimo, że ubijałam pianę z solą i wogóle piekłam biszkopt po raz pierwszy. Ponieważ nie miałam octu wykorzystałam przepis Wąwozicy. Super!

Zgłoś 05.07.2006 Karola_15

Polecam ten przepis! Mam zaledwie 15 lat, właściwie nic nie robie w kuchni, a ciasto wyszło pyszne. Zrobiłam ten przepis bez octu i wyszło. Wsadzając ciasto do piekarnika miało ono wysokość ok 4... Pokaż więcej

Polecam ten przepis! Mam zaledwie 15 lat, właściwie nic nie robie w kuchni, a ciasto wyszło pyszne. Zrobiłam ten przepis bez octu i wyszło. Wsadzając ciasto do piekarnika miało ono wysokość ok 4cm. Po upieczeniu wzrosło aż do 8cm. Wogle nie opadło. Polecam i życze smacznego.

Zgłoś 20.07.2006 baśka

zachwilę będę go robić.jak wyjdzie to go przełożę garaletką ze śmietaną

Zgłoś 11.08.2006 kasia

Biszkopt sie udał!

Ten przepis jest dobry. Trzeba uważać żeby dobrze rozdzielić białka od żółtek, tylko wtedy uda się ubić białka na sztywną pianę. Najważniejsze jest jednak dopilnowanie ... Pokaż więcej

Biszkopt sie udał!

Ten przepis jest dobry. Trzeba uważać żeby dobrze rozdzielić białka od żółtek, tylko wtedy uda się ubić białka na sztywną pianę. Najważniejsze jest jednak dopilnowanie żeby ciasto nie opadło. Nie stanie sie tak jeśli pozwolimy mu ostygnąć w piekarniku, stopniowo uchylając drzwiczki. Propozycja podania: z bitą śmietaną i cząstkami brzoskwiń, posypanymi startą czekoladą.

Zgłoś 18.08.2006 beata

Właśnie upiekłam opisany biszkopt - ja antytalencie w dziedzinie biszkoptów. Zawsze mi opadały i niezależnie ile dałam jajek miałam placek na 2-3 cm. Ten poczekał trochę w piekarniku po wyłączen... Pokaż więcej

Właśnie upiekłam opisany biszkopt - ja antytalencie w dziedzinie biszkoptów. Zawsze mi opadały i niezależnie ile dałam jajek miałam placek na 2-3 cm. Ten poczekał trochę w piekarniku po wyłączeniu pieca i ma z 6 cm. Wielkie dzięki za przepis, może po 18 latach małżeństwa mój mąż zje wreszcie upieczony przeze mnie ulubiony biszkopt, z owocami i galaretką.

Podobno jajka powinny być z lodówki, tak twierdzi moja mama.

Pozdrawiam autorkę.

Zgłoś 07.03.2007 GRACE

CHCE UPIEC CIASTO I NIE WIEM JAK PRZELICZYC NP. 180 STOPNI CELSJUSZA NA FAHRENHEITA - CIEMNA MAGIA DLA MNIE POMOZCIE PROSZE GRACE

Zgłoś 07.03.2007 GRACE

prosze podajcie ile w szklance polskiej miesi sie dekagramow - ciagle czytam w pzepisach o szkalnkach a tutaj nie ma takich jak w polsce -dziekuje grace

Zgłoś 02.03.2007 beata

Dzieki:))urodzoni mojej córki uratowane bomba szybko i tanio a przyjemnosc bo córciia pomogła mi i same zrobiłysmy..a ja prawie wogóle nie umiem piec a tu taka rewelacja:)

Zgłoś 31.08.2006 kaja

wlasnie wstawilam do piekasrnika i czekam. pierwszy raz pieke biszkopt

:)

Zgłoś 01.09.2006 Wiesab

Super! Po raz pierwszy mi się udał biszkopt. Był na tyle wysoki,że mogłam go przekroić na dwie części.

Zgłoś 27.02.2007 skolo

polecam wszystkim ten przepis jest lepszy od wszystkich innych przepisów niepewnych sukcesu.

Skolo

Zgłoś 08.09.2006 miniek

ile trzeba to trzymac w piekarniku??/???????????? odpiszcie błagam na gg:3527445 lub e-meil ciapek127@wp.pl

Zgłoś 25.02.2007 ULA

Musze Wam zdradzić że bałam się piec ale naprawde mi nie opadł.Zrobiłam krem i galaretke z owocami.Było pyszne.W sumie nie planowałam żadnego ciasta.Bardzo dziękuje .Śmiało możecie piec...

... Pokaż więcej

Musze Wam zdradzić że bałam się piec ale naprawde mi nie opadł.Zrobiłam krem i galaretke z owocami.Było pyszne.W sumie nie planowałam żadnego ciasta.Bardzo dziękuje .Śmiało możecie piec...

Zgłoś 24.02.2007 syja00

super przepis dziś wypróbowałam ,podwoiłam składniki i wyszła duza blache super pulchny ..pięknie urósł i smakuje wysmienicie.No jak na pierwszy raz super ,a tak sie bałam zrobic dzieki za prpop... Pokaż więcej

super przepis dziś wypróbowałam ,podwoiłam składniki i wyszła duza blache super pulchny ..pięknie urósł i smakuje wysmienicie.No jak na pierwszy raz super ,a tak sie bałam zrobic dzieki za prpopzycje pozdrawiam papa .

Zgłoś 17.09.2006 Asia

Biszkopt jest super. W końcu mi sie udał bo nie zawsze mi wychodził z innych przepisów. Pozdrawiam!!!

Zgłoś 12.10.2006 dorota

bardzo smaczne i łatwe w zrobieniu!

dodałam troszeczkę olejku waniliowego...(mniam) piekłam w temp. 180*przez 1/2h.

nie wiem co z tym octem, ........ale dodalam:))

Zgłoś 12.10.2008 Barta

piekę biszkopt z tego przepisu drugi raz, pierwszy wyszedł Extra mam nadzieję że i tym razem będzie super.

Zgłoś 21.10.2006 Magda

Jeszcze nie zdarzyło mi się ,żeby mi nie wyszedł biszkopt.

Najważniejsze to ubić na białą puszystą masę jaja z cukrem,(cztery jajka całe + szklanaka cukru) długo dokładnie nie przerywać u... Pokaż więcej

Jeszcze nie zdarzyło mi się ,żeby mi nie wyszedł biszkopt.

Najważniejsze to ubić na białą puszystą masę jaja z cukrem,(cztery jajka całe + szklanaka cukru) długo dokładnie nie przerywać ubjania, masa jajeczna powinna dwukrotnie powiększyć swoją obiętość .Dodać szklankę mąki z łyżeczką proszku do pieczenia. Delikatnie wymieszać . Piec w rozgrzanym piekarniku 180C - 25-30 minut. Po wyciagnięcu z piekanika nie dotykać dopóki nie przestygnie.

Wystarczy nasączyc pączem biszkopt( np. sok cytryny z wodą lub sok wiśniowy) ,ubić śmietanę w proszku , dodać do niej tężejącą galaretkę wisniowąubijac do połączenia składników, przełożyć masą biszkopt , można dodać dryowane wiśnie, i mamy super tort wiśniowy.

Zgłoś 23.10.2006 Kobieta30

Biszkopt mi wyszedł, jest rewelacyjny, ulepszyłam go, dodając jabłek i winogron, ale niestety opadł mi....:(((( i nawet nie pomogło trzymanie go w piekarniku do ostygnięcia...

Zgłoś 17.02.2007 Przemo

ciekawe właśmie to testuje ale z odrobiną kakao tak dla koloru

Zgłoś 16.02.2007 |Justyna31

zrobilam biszkopt wg.przepisu cz.o wyszedl koszmarnie ciasto niedosc ze opadlo to jeszcze w srodku surowe NIE POLECAM

Zgłoś 14.02.2007 kircia

biszopt nawet się udał,zamiast octu dałam cytrynę:)tylko jak dla mnie to trochę zasłodki:)

Zgłoś 08.02.2007 krysia

KOCHANI , MIESZKAM W USA OD DZIECKA.DUZO PRZEPISOW PODAJE -SZKLANKA MAKI , SZKLANKA CUKRU.

LIE MILILITROW MA POLSKA SZKLANKA ?

I JESZCE JEDNO , ILE WAZY KOSTKA MASLA?

DZIEK... Pokaż więcej

KOCHANI , MIESZKAM W USA OD DZIECKA.DUZO PRZEPISOW PODAJE -SZKLANKA MAKI , SZKLANKA CUKRU.

LIE MILILITROW MA POLSKA SZKLANKA ?

I JESZCE JEDNO , ILE WAZY KOSTKA MASLA?

DZIEKUJE I POZDRAWIAM.

Zgłoś 02.01.2007 Ewka

nigdy przenigdy nie upieke biszkopta bo mam watpliwosci czy nie za dlugo te 30 min? moze za wysoka temperatura? a moze te żółtka zle wymieszane? i za kazdym razem kombinuję

Zgłoś 12.01.2007 ifka

spróbowałam, sprawdziłam i uważam, że wyszedł mi najlepszy biszkopt jaki w życiu upiekłam. Polecam !!!!!!!

Zgłoś 11.12.2008 aneta

Biszkopcik jajesmaczniutki trzeba go piec 40min w temperaturze 180stopni

Zgłoś 19.01.2007 fatina

eminem a coz ty taki podniecony negatywnie? :-)))..........co do biszkopta to chetnie zrobie tylko prosilabym o konkretne proporcje....mam na mysli to ze kazdy w domu ma inna szklanke i miara si... Pokaż więcej

eminem a coz ty taki podniecony negatywnie? :-)))..........co do biszkopta to chetnie zrobie tylko prosilabym o konkretne proporcje....mam na mysli to ze kazdy w domu ma inna szklanke i miara sie rozni.....i moze dlatego wielu osobom nie wyszedl ten pyszny biszkopcik :-).....czekam na miarke maki i cukru :-))...

Zgłoś 20.01.2007 Etka

Słuchajcie,upieczenie biszkoptu to pestka,podam Wam prosty przepis na małą i dużą tortownicę i ważne zasady ,żeby nie upadł.

4 jajka lub 6

3 łyżki mąki tortowej lub 4 i1/2

3... Pokaż więcej

Słuchajcie,upieczenie biszkoptu to pestka,podam Wam prosty przepis na małą i dużą tortownicę i ważne zasady ,żeby nie upadł.

4 jajka lub 6

3 łyżki mąki tortowej lub 4 i1/2

3 łyżki mąki ziemniaczanej lub 4 i 1/2

3/4 szkl cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Białka ubić pierw bez cukru po chwili po mału dodajemy cukier dzieląc go na 3 raty.Białka z cukrem ubijam ok.15 min.Odstawiam mikser.Nast.dodaję po jednym żółtku,delikatnie mieszając najlepiej taką metalową gruszką,ale może być łopatka co macie.Po tym dodajemy mąkę, jedną i drugą wymieszaną z proszkiem do pieczenia,przesianą przez sito i też delikatnie wymieszać.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową(tylko spód)I TERAZ CO JEST WAŻNE!Może co nie którym wyda się to śmieszne,ale ja tak robię od lat i nigdy biszkopt mi nie upadł,kiedy tego nie robiłam bywało różnie.Wylewamy ciasto do formy i rzucamy blachą o blat z dwa trzy razy.W ten sposób wytłaczamy powietrze i ciasto równomiernie jest rozłożone,po upieczeniu robimy to samo,wystarczy raz.Pieczemy 1/2godz.w tem.180 st.nie zaglądamy do piekarnika w czasie pieczenia i nie nakłuwamy patyczkiem w celu sprawdzenia czy jest upieczony wtedy na bank wam opadnie.Tak naprawdę czas pieczenia zależy od piekarnika.Jak zobaczycie ,że ma kolor złocisty ,napewno będzie dobry.Smacznego,właśnie idę piec!Acha,po upieczeniu,jak ostygnie przekroić go i polać delikatnie spód,można wodą z sokiem cytrynowym i cukrem,albo sokiem brzoskwiniowym z puszki lub ananasowym.Na to 1/2 kremu może być gotowy lub budyniowy,przykrywamy drugą połówką ,na nią resztę kremu,owoce i galaretkę.I tak z prostego biszkoptu wychodzi SUPER TORT.

Zgłoś 17.02.2008 Myssia14

musze byc jakimś beztaleńciem bo mi nie wyszedł.. zawsze mi wszystko ładnie wychodzi a biszkopt nigdy

Zgłoś 30.01.2007 Aga_K

No rzeczywiście rewelacyjny ten przepis!!!!!!!!!!!!!!

Całe szczęście bo w niedzielę wizytacja teściowej...;)

Zgłoś 08.06.2007 ewa

upiekłam wczoraj i muzse napisać,że jest przepyszny.Poprostu pychota

Zgłoś 20.03.2007 aga

super przepis pierwszy raz udał mi się biszkopt !!!

Zgłoś 22.03.2007 aniusia

biszktopt pyszny nic wiecej nie trzeba mowoic

Zgłoś 22.03.2007 kozioł

ten biszkopt jest do kitu straciłem szklanę moki mama mnie zabije niepolecam,!!!!

Zgłoś 23.03.2007 iza

A ja zrobiłam go wczoraj i wyszedł niesamowicie pyszniutki a poza tym jest bardzo prosty w przygotowaniu.PYCHA

Zgłoś 01.04.2007 madzia

no to za pol godziny zobacze co z tego wyrosnie:-)

piana ubila mi sie doskonale, ale cukier dodawalam malymi porcjami na koncu ubijania kiedy juz piana byla sztywna.. hmmm... nie moge doc... Pokaż więcej

no to za pol godziny zobacze co z tego wyrosnie:-)

piana ubila mi sie doskonale, ale cukier dodawalam malymi porcjami na koncu ubijania kiedy juz piana byla sztywna.. hmmm... nie moge doczekac sie efektu...

Zgłoś 01.04.2007 madzia

coz... wyszedl doskonaly!! a jaki pyszny! Az synek przerwal zabawe zeby zjesc, a coreczka w brzuszku radosnie podskakuje :-)

polecam!

Zgłoś 03.04.2007 andri

wyszło super ja jeszcze roztopiłem 2 sztaby czekolady goszkiej z cukrem i polałem biszkopt i jeszcze bita śmietana na wieszch wyszło super pozdrawiam Andri

Zgłoś 05.04.2007 Kasia:)

Szukałam taniego a dobrego przepisu na biszkopt. Słyszałam, że biszkopty z octem zawsze się udają, więc jutro piekę i napiszę czy wyszedł.Trzymajcie kciuki...do tej pory biszkopty zawsze mi opad... Pokaż więcej

Szukałam taniego a dobrego przepisu na biszkopt. Słyszałam, że biszkopty z octem zawsze się udają, więc jutro piekę i napiszę czy wyszedł.Trzymajcie kciuki...do tej pory biszkopty zawsze mi opadały...

Zgłoś 06.04.2007 Roxi

A ile go piec i w jakiej temperaturze?

Zgłoś 06.04.2007 grucha

lol mni

Zgłoś 06.04.2007 Kasia:)

Upiekłam:) nie opadł, jest gładki i puszysty...nie wiem tylko jak w smaku, bo dokończe potem. Mam zamiar przełożyć kremem budyniowym...pewnie pycha będzie.Pozdrawiam i dzięki za przepis na nie o... Pokaż więcej

Upiekłam:) nie opadł, jest gładki i puszysty...nie wiem tylko jak w smaku, bo dokończe potem. Mam zamiar przełożyć kremem budyniowym...pewnie pycha będzie.Pozdrawiam i dzięki za przepis na nie opadający biszkopt :)

Zgłoś 06.04.2007 Natalia

Ten biszkopt jest super zawsze korzystam z tego przepisu :)

Zgłoś 12.04.2007 madzia

mój sie właśnie piecze mam nadzieje ze dobry wyjdzie ;))

ale jak włozyłam do piekarnika a było ładne ;))

mam 13 lat i robie go dla babci mam nadzieje ze jej bedzie smakowł=D

Pokaż więcej

mój sie właśnie piecze mam nadzieje ze dobry wyjdzie ;))

ale jak włozyłam do piekarnika a było ładne ;))

mam 13 lat i robie go dla babci mam nadzieje ze jej bedzie smakowł=D

pozdro dla autora tego ciasta:)

Zgłoś 20.04.2007 Edi

Super przepis! Pierwszy raz w życiu piekłam biszkopt i udał się.Pozdrawiam

Zgłoś 02.06.2007 gabrynia13

No wlasnym oczom nie wierze biszkopt jak sie patrzy- dziekuje! buziole

Zgłoś 28.04.2007 gaciorki

przepis mozna jak najbardziej stosowac. To moj 5y w zyciu placek i jak sie on mi udal, to juz cos znaczy:)

Zgłoś 03.05.2007 justynka

biszkpocik pyyyyysznnnnyyy!!!mniam mnaim palce lizać!polecam!

Zgłoś 06.05.2007 anka

gupi przepis

Zgłoś 21.12.2010 gessler

a po co ci ten ocet do biszkopty?? dodaj olej lub wode!

Zgłoś 21.05.2007 zmijka

Tez znam ten przepis, ucze sie dopiero byc "gospodynia", ale ten przepis znam od małego, też zawsze mi wychodzi. Pozdrawiam i zycze smacznego :)

Zgłoś 25.05.2007 hgeygkjyewjiey7t w6tyewjhwreyq wyuqu wuyuwqt uy t

Zgłoś 12.06.2007 agnieszka

hip hip hurrrrraaaaaaa udało sie!!!!! pierwszy raz w zyciu udal mi sie biszkopt.Wąwozica wielkie dzięki!

Zgłoś 16.06.2011 Irminka

Witajcie

Właśnie robię biszkopt z przepisu Wąwozicy, mam nadzieje że mi się uda, skończyłam piec i czekam na efekt końcowy.

Mam pytanie czy mogę zrobić krem do tortu z bitej śmietan... Pokaż więcej

Witajcie

Właśnie robię biszkopt z przepisu Wąwozicy, mam nadzieje że mi się uda, skończyłam piec i czekam na efekt końcowy.

Mam pytanie czy mogę zrobić krem do tortu z bitej śmietany z torebki( i tężejącą galaretką) i dodać do tego wszystkiego ananasy, czy śmietana się zsiądzie? Bo słyszałam że ananasy nie są wskazane , proszę odpiszcie

Zgłoś 15.06.2007 kieszonka

dzieki za przepis!! tort urodzinowy dla mojego synka bedzie wspanialy!!! biszkopt udal się znakomicie- po raz pierwszy w mojej kariesze kucharki :)

pozdrawiam

Zgłoś 18.06.2007 kristiana

Upiekłam ten biszkopt korzystając z uwag wąwozicy i Etki i biszkopt rzeczywiscie mi nie opadł!! Użyłam jednak innych ilości mąki - 6 łyżek mąki tortowej i 4 łyżki mąki ziemniaczanej oraz 3 jajka... Pokaż więcej

Upiekłam ten biszkopt korzystając z uwag wąwozicy i Etki i biszkopt rzeczywiscie mi nie opadł!! Użyłam jednak innych ilości mąki - 6 łyżek mąki tortowej i 4 łyżki mąki ziemniaczanej oraz 3 jajka.Ciasto wg mnie było trochę za gęste,ale po upieczeniu puszyste , no i nie opadło.Nastepnym razem do tej ilości mąki wezmę 4 jajka

Zgłoś 24.06.2007 ilona

biszkopt się udal,chociaz zle wyliczylam proporcje i jest go troche za malo-ale to moj blad,a nie przepisu. tak jak ktos skomentowal-zostawilam w piekarniku zeby wystygl- i nie opadl!! tylklo sk... Pokaż więcej

biszkopt się udal,chociaz zle wyliczylam proporcje i jest go troche za malo-ale to moj blad,a nie przepisu. tak jak ktos skomentowal-zostawilam w piekarniku zeby wystygl- i nie opadl!! tylklo skad ta skorupa na wierzchu- jest dobra,ale nie wiem co z nia zrobic-zadkjo pieke ciasta...to tak ma byc?? prosze o podpowiedz :) thx z gory!

Zgłoś 25.06.2007 Ola

Właśnie upiekłam z przepisu Wązowica: extra!!!!

W tortownicy 36cm i miał wysokość 4,5cm, istna rewelacja! W temp. 180 st. i nie wyciągałam z piekarnika aż sam nie ostygł. Wyszedł równiutk... Pokaż więcej

Właśnie upiekłam z przepisu Wązowica: extra!!!!

W tortownicy 36cm i miał wysokość 4,5cm, istna rewelacja! W temp. 180 st. i nie wyciągałam z piekarnika aż sam nie ostygł. Wyszedł równiutki jak od linijki!!!

SUPER PRZEPIS!!!

Zgłoś 29.06.2007 alek

Dziś upiekłam 2 biszkopty z przepisów "siostry A.:)", jeden jest w śmietniku, drugi udaje wraz z kremem i galaretka "pyszne ciasto". Niestety za późno znalazłam ten przepis. ... Pokaż więcej

Dziś upiekłam 2 biszkopty z przepisów "siostry A.:)", jeden jest w śmietniku, drugi udaje wraz z kremem i galaretka "pyszne ciasto". Niestety za późno znalazłam ten przepis. W sobotę spróbuję i może w końcu zapomnę o biszkoptach z proszku, bo te zawsze mi wychodzą.

Zgłoś 04.07.2007 Aga

Zrobiła wczoraj - poprostu rewelacja!!!

Zgłoś 04.07.2007 @g@

LoL mój pierwszy biszkopt i jeszcze udany :D :D

Zgłoś 05.07.2007 justyna13

A co z żółtkami???? Czy mam ubić na puszystą pianę czy nie????

Prosze!!! POMOCY!!!!

Zgłoś 30.10.2007 pati

ja sie caly czas zastanawiam jaka temperatura na biszkopt jest najlepsza, niektorzy pisza 160 niektorzy 180 jaka jest ta odpowiednia??ja mam elektryczny piekarnik na cieple powietrze..i nie wie... Pokaż więcej

ja sie caly czas zastanawiam jaka temperatura na biszkopt jest najlepsza, niektorzy pisza 160 niektorzy 180 jaka jest ta odpowiednia??ja mam elektryczny piekarnik na cieple powietrze..i nie wiem w jakiej mam upiec ciasto,prosze o pomoc, w czwartek urodziny mojego miska i ozywiscie odwiedziny besti tesciowej pomozcie!!!!

Zgłoś 25.10.2008 DĄCZKA

Dzisiaj jest dzien przed urodzinami mojego męża.Jutro wizyta

teściów i szwagierki a dwa zakalce leża w koszu.Więc weszłam na to forum i po raz trzeci próbuję upiec biszkopt do tortu.Test... Pokaż więcej

Dzisiaj jest dzien przed urodzinami mojego męża.Jutro wizyta

teściów i szwagierki a dwa zakalce leża w koszu.Więc weszłam na to forum i po raz trzeci próbuję upiec biszkopt do tortu.Testuję przepis z octem a winem koję złóść po zakalcach.Te zakalce to z przepisu teściowej ,wiec pewnie nie chcecie go znać.

Razem z mężem w napieciu oczekujemy na wynik ......

Zgłoś 25.11.2008 amatorka

Przepis ETKI rewelacja POLECAM

Zgłoś 25.11.2008 amatorka

Przepis ETKI rewelacja POLECAM

Zgłoś 04.12.2007 Olcia

biszkopt wyszedl swietny az powiedzialabym ze za wysoki:P nawet nie trzeba sie jakos specjalnie starac aby nie opadl. nigdy mi nie wychodzil a tu prosze:) dzieki

Zgłoś 04.12.2007 Olcia

zapomnialam dopisac ze ja go pieklam w temp 180 ale stary piekarnik wiec podejrzewam ze mogla sie zmieniac:p za to 3malam go ponad 30min w piekarniku. nastepnie przelozylam kajmakiem, posmarowal... Pokaż więcej

zapomnialam dopisac ze ja go pieklam w temp 180 ale stary piekarnik wiec podejrzewam ze mogla sie zmieniac:p za to 3malam go ponad 30min w piekarniku. nastepnie przelozylam kajmakiem, posmarowalam na wierzchu i posypalam platkami migdalowymi. polecam!!!