Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biurówka

Tekst i foto Tolek 20-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1 duża porcja? złprosty10 min.średnio dużo

Składniki:

1. 1/2mrożonki włoszczyzna krojona 250g
2. 1/4-1/3 paczki mięsa mielonego SOLONEGO 250g
3. 1 jajko
4. trochę makaronu nitki lib wg.uznania inny
5. przyprawy do wyboru: curry, sól, pietruszka, czosnek, zioła prowansalskie
6. dla miłośników pomidorowek: konc. pomidorowy.

Jak przyrządzić:

Na wrzątek wrzucamy trochę mrozonki wloszczyzna krojona, oraz male kuleczki lub kawałeczki mięsa mielonego solonego - nie trzeba już solic miesa( mozna takie kupić po 250g-wystarczy 1/4)po 5min. gotowania wbijamy jajko i mieszamy do ścięcia. Można doprawić wegetą , koncentratem pomidorowym ,rosołkiem w kostce lub inną przyprawa np. curry wg. uznania. Można też dodac jakiegoś szybkiego makaronu w nitkach 1-2 min. gotowania.

Potrzebne przybory:

Garnek 0,7 l, łyżka.

Czas przygotowania:

Spokajnie można zdażyc w przerwie śniadaniowej, a opornego pracodawcę ...mozna poczęstowac, pewnie tez ma smaka!
Zupka może nie wygląda najciekawiej, bo jast zawiesista, ale jast pozywna, szybka i smaczna.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.09.2004 hala

no no no; fajną masz człowieku pracę w przerwie śniadaniowej gotujesz taaaaakie zupki.......

Zgłoś 12.04.2005 Tolek

ludzie czytajcie dokladnie pisze przeciez ''przyprawy do wyboru ''tzn. w zależności jakie kto ma upodobania smakowe jeden woli np. curry inny raczej czosnek czy ziółka prowa... Pokaż więcej

ludzie czytajcie dokladnie pisze przeciez ''przyprawy do wyboru ''tzn. w zależności jakie kto ma upodobania smakowe jeden woli np. curry inny raczej czosnek czy ziółka prowansalskie smakuje dobrze z każdym oczywiście można też łączyc curry daje ostrość a zioła prowansalskie lekki aromat ziołowy o ilościach jak w każdym przepisie - jeśli są to przyprawy -decydują gusta i języki

Zgłoś 01.09.2005 Martana

Powiem wprost - zupka wyglada jak wymiociny ale.......... jest BARDZO SMACZNA. Cos troszke podobnego robia Slowacy ale oni dodaja jeszcze zolty ser, ktory sie ladnie topi i komponuje na zolto z ... Pokaż więcej

Powiem wprost - zupka wyglada jak wymiociny ale.......... jest BARDZO SMACZNA. Cos troszke podobnego robia Slowacy ale oni dodaja jeszcze zolty ser, ktory sie ladnie topi i komponuje na zolto z jajkiem. Pozdrawiam autora tudziez autorke, nie wiem, bo tutaj kazdy nazywa sie jak chce:)

Zgłoś 14.06.2007 żarłok

fuj mówisz jak mój ojciec który twierdzi że nie można połączyć ogórka z pomidorem przygotuj sobie zupę i wtedy zobacz jak te przyprawy pasują do siebie