Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Błyskawiczny gulasz

Tekst i foto kasia 21-03-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
57 złprosty15 min.-

Składniki:

0,5 kg fileta z kurczaka,
1 l wody,
2 kostki do mięs,
sól, pieprz, papryka,
mała śmietana,
mąka, cebule,
olej

Jak przyrządzić:

na patelnię wlać około 2 łyżek oleju, do tego dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i filet obsypać solą, pieprzem i dużą ilością papryki, smażyć około 10 minut, dodać wodę, gotować 2 minutki, dodać 2 kostki, mąkę rozmieszać z wodą, wlać do gulaszu, dodać śmietanę i gotowe. Smacznego.

Jak podawać?

z ziemniakami lub ryżem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.