Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Boczek w piwie

Tekst i foto dickw 21-04-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-8 porcji? złprosty15 min.?

Składniki:

- 6-8 plastrów boczku,
- sklanka piwa,
- marynata 1: 4 łyżki musztardy, 2 łyżki startego chrzanu, sok z 1/2 cytryny, 1-2 łyżki oleju, sól, po 1/2 łyżeczki pieprzu i majeranku.

Jak przyrządzić:

Składniki marynaty wymieszać. Zalać boczek w misce i odstawić na minimum 1 godz. do lodówki.
Mięso piec na grillu z obydwu stron po 5 minut, potem posmarowć je piwem i piec przez kolejne 5 minut obydwu stron.

Czas przygotowania:

Czas bez marynowania boczku :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.07.2004 wiedźma

Fantstyczny przepis:)My jednak wczesniej jeszcze rozbijamy plastry boczku a piwo dolewamy do zalewy :)

Zgłoś 13.05.2005 grzegorz

byBo dobre, ja dodaBem do zalewy czosnek i imbir [wierzy -posiekane

Zgłoś 12.09.2005 Wit M. 15 Szombierki

Dość dobre, grabulki ssać można ...

Zgłoś 22.09.2005 jessi

super nadaje sie do wyborowej

Zgłoś 18.04.2008

pycha!!!!!!!!

Zgłoś 04.09.2009 browar

to smakuje do każdego trunku. Można lekko spiec na chrupiąco.