Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Boczek ze śliwką

Tekst i foto maciekgruby222 25-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
610 złprosty30 min.?

Składniki:

0,5 kg boczku,
1 op. śliwek suszonych,
sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Jak przyrządzić:

Boczek kroimy w plastry, które rozbijamy dłonią, posypujemy przyprawami, układamy dwie lub jedną śliwkę suszoną i zawijamy, spinając na końcu wykałaczką.

Potrzebne przybory:

wykałaczki

Jak podawać?

Potrawa dobrze prezentuje się na dużym półmisku, na którym centralnie umieszczamy sos w miseczce, a wokół układamy boczek ze śliwką na sałacie.

Uwagi:

Wyśmienita potrawa podana z sosami, dipami czosnkowymi, wspaniała do zakąszania przy alkoholu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.10.2006 Anulka

Pyszne! Zwłaszcza podane na ciepło. Mniam:)

Zgłoś 02.06.2007 k0m0r

Eeee, tak na surowo? Przeciez to w piekarniku trzeba zapiec na brazowo. Z boczku oczywiscie odcinamy skorke.