Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bosmanki

Tekst i foto szuszu 19-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty2 min.?

Składniki:

parówki w folii - najlepiej berlinki,
ser żółty,
boczek wędzony,
keczup

Jak przyrządzić:

W parówkach wyciąć wzdłuż kieszonki (uważać, by nie przeciąć na wylot). Ser żółty pokroić na cienkie paski i napełnić nimi kieszonki. Tak przygotowane parówki spinać po dwie wykałaczką, jednocześnie owijając bardzo cieniutkimi i długimi paskami wędzonego boczku dookoła wzdłuż całej długości parówek. Następnie piec w piekarniku, na grillu elektrycznym lub włożyć do mikrofalówki. Potrawa jest gotowa, jak tylko ser rozpuści się w kieszonkach. Smacznego

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, wykałaczki

Jak podawać?

Na gorąco, świetnie wygląda na liściu sałaty, polane keczupem.

Uwagi:

Ilość uzależniona od upodobań - ja liczę 2 parówki na osobę. Jeśli chcemy zrobić to danie np. na obiad, to proponuję dodać frytki, surówkę i gotowe. Potrawa bardzo smaczna, tania i szybka. Doskonale prezentuje się na stole. Doskonałe danie dla niespodziewanych gości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.07.2006 patyk

fakt, mi sie bardzo z zaglami kojarzy. ale przysmak bosmana sie powinno nazywac:]