Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brązowy ryż z warzywami

Tekst i foto Rumiankowa 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:

ryż brązowy, 100 g serka pleśniowego, 3 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, świeże przyprawy prosto z doniczki (np. listki bazylii, tymianek, koniecznie zielona pietruszka), inne warzywa wg uznania i upodobań, 3 łyżki jogurtu

Jak przyrządzić:

Ryż gotujemy, warzywa obieramy, kroimy na talarki/krążki i gotujemy na parze. Na gorący ryż kładziemy serek pleśniowy (powinien się rozpływać) oraz warzywa, polewamy jogurtem i na wierzch kładziemy świeże przyprawy.

Jak podawać?

Podawać tak, by pięknie wyglądało!

Uwagi:

Bardzo proste, tanie, dietetyczne i zdrowie danie! Nauczyła mnie przyjaciółka - mniszka buddyjska.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.02.2007 Rita

a mozna dodać np camembert?

Zgłoś 02.06.2007 k0m0r

Akurat camembert slabo sie nadaje do robienia sosow.