Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokułowe cudo

Tekst i foto Paulik 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
w zależności od liczby filetów (filet na osobę)5 złprosty15 min.niska

Składniki:

brokuły, filet z morszczuka, serek twarogowy light o smaku w zależnośći od upodobań (polecam ziołowy)

Jak przyrządzić:

Brokuły oraz filet z morszczuka gotujemy na parze, w trakcie gotowania przyprawiamy ziołami, solą itp. Ugotowane przenosimy na talerz i kładziemy na ciepłą potrawę serek w małych kwałkach. Przykrywamy drugim talerzem, aby ser szybciej się roztopił.

Jak podawać?

Ładnie wygląda, gdy brokuły podzielimy na tzw. różyczki i na to położymy kawałki tego serka, a ryba obok.

Uwagi:

Danie bardzo proste, smaczene i szybkie w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie lubi ryby gotowanej na parze, można ją usmażyć na patelni, ale nie w panierce, tylko posypać ziołami i solą lub przygotować taką olejową papkę, tzn. na talerz nalewamy oleju, sypiemy zioła, sól i w tym maczamy rybę i na patelnię :) Pychotka.

Czas przygotowania:

łatwizna
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.05.2006 Łobuz

Poddaję się. Wszyscy dostali wrzodów i gotują na parze. Wynoszę się do innego serwisu, gdzie gotują normalnie.