Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły po polsku

Tekst i foto Zuza 01-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.niska

Składniki:

brokuły,
zarodki pszenne,
oliwa,
sól,
ewentualnie czosnek i inne przyprawy

Jak przyrządzić:

Brokuły podzielone na różyczki gotujemy na parze, ale nie rozgotowujemy. Gotowe skrapiamy oliwą i posypujemy zarodkami pszennymi. Można je doprawić czosnkiem lub innymi przyprawami według uznania. Podobnie można przyrządzać fasolkę szparagową, kalarepę i inne warzywa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.08.2006 PRAWDZIWA Martana

EEEEEE, wszystko ladnie i smacznie tylko co to sa do diaska zarodki pszenne?

Zgłoś 01.09.2006 Dorota

Trochę nie na temat. Z góry proszę o wybaczenie.

Ale te zarodki pszenne. Nie chodzi czasem o kiełki? Mocna z biologii nie jestem, ale jakoś zarodek kojarzy mi się ze śwatem fauny, nie flo... Pokaż więcej

Trochę nie na temat. Z góry proszę o wybaczenie.

Ale te zarodki pszenne. Nie chodzi czasem o kiełki? Mocna z biologii nie jestem, ale jakoś zarodek kojarzy mi się ze śwatem fauny, nie flory.

Zgłoś 23.10.2006 Papusia

Ano są np firmy Kupiec,ja ich dodaję do chleba ,gdy samodzielnie piekę.