Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły z fetą i migdałami

Tekst i foto Złooo 07-06-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4ok. 20 złprosty30 min.średnia

Składniki:

Brokuł świeży lub mrożony - ugotowany na parze(max 5 min-żeby nie stracił koloru),
pół kostki fety - pokroić w kostkę,
50g płatków migdałowych - uprażyć na suchej patelni.
SOS: 2-3 ząbki czosnku (zgniecione), 3-4 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka musztardy, pół łyżeczki miodu, ok. 1/2łyżeczki octu balsamicznego - wymieszać.

Jak przyrządzić:

Ugotowane i ostudzone brokuły wrzucić do miski, na nie dać pokrojoną w kostkę fetę,polać sosem, posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

Uwagi:

Gdyby sos był zbyt gesty, rozcieńczyć go odrobiną gorącej wody.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.08.2011 ivona

Sałatka jest fenomenalna, palce lizac.