Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły z krewetkami na makaronie ryżowym

Tekst i foto Hanna 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-330 złprosty20 min.średnia

Składniki:

50 dag brokułów,
10 dag krewetek,
30 dag makaronu ryżowego,
5 dag migdałów,
1 łyżki octu ryżowego,
0,5 łyżka oleju sezamowego,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Ugotować na parze brokuły i krewetki.
Przygotować makaron ryżowy (zalać gorącą wodą i zostawić na 5 minut).
Posiekać migdały (wcześniej je namoczyć i obrać ze skórki).
Sos: łyżkę octu ryżowego zmieszać z 0,5 łyżki oleju sezamowego, solą i pieprzem.
Wyłożyć gotowy makaron na talerz, ułożyć na nim warzywa i krewetki, posypać migdałami i spryskać sosem.

Potrzebne przybory:

garnek do gotowania na parze, garnek, cedzak

Jak podawać?

Można z winegretem, a można ew. ze śmietaną czosnkową - ale wtedy bez migdałów.

Uwagi:

.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.