Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły z serem

Tekst i foto danuś 20-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty20 min.?

Składniki:

1 świeży brokuł lub paczka mrożonych,
15 dag żółtego sera,
zioła prowansalskie.

Jak przyrządzić:

Brokułka ugodować, osączyć, następnie posypać dość grubą warstwą tartego sera. Posypać po wierzchu ziołami i wstawić na ok. 10 minut do gorącego piekarnika. A potem już tylko wcinać zanim wystygnie!

Jak podawać?

Można jako dodatek do obiadu, albo jako szybką kolacyjkę na ciepło.

Uwagi:

Bbrokułek powinien być jędrny, nie rozgotowany! Jak mam mało czasu to zamiast piekarnika wybieram mikrofalówkę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.09.2005 velvecik (Ona)

robilam, pychotka ..:)))))))))))))))) swietnie nadaje si ejako przystawka, albo dodatek troche tak inaczej do obiadku

mojej rodzince smakowalo :))))

polecam goraco !!I pozdrawiam!

Zgłoś 31.12.2005 escape

pysznosci, polecam:-)

Zgłoś 02.04.2006 Martana

Jestem bardzo za z jednym zastrzezeniem - brokulowa glowa smakuje lepiej, jesli gotujemy ja w bulionie, jesli nie mamy "prawdziwego" to od biedy moze byc z kostki. Pozdrawiam.

Zgłoś 19.04.2006 Konoko

Witam ;) Ja dodaje jeszcze szynkę pod ser i jem jako odrębne danie i niewstawiam do piekarnika tylko dusze na masełku lub na oliwie z oliwek na patelni na wolnym ogniu ;) smacznego :)

Zgłoś 14.10.2007 koniu

zajebista:)))))))))))))))))))))))

Zgłoś 22.05.2008 ja

Jak na tak szybkie i proste danie smakuje naprawde dobrze. Ja jeszcze czosnku dodałam... nie mogłam się powstrzymać :) A do tego pomidory z cebulką