Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bruschetta kolorowa

Tekst i foto aska ;) 16-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty5 min.-

Składniki:

Ciabatta lub bagietka, czosnek, oliwa lub olej, bazylia świeża, pomidor, kukurydza, kiełki słonecznika, mozzarella, zioła prowansalskie.

Jak przyrządzić:

Ciabattę kroimy tak jak nam wygodnie (polecam kromki), smarujemy zmiażdżonym lub posiekanym czosnkiem z oliwą, następnie kładziemy na to posiekaną bazylię. Na gotowy spód układamy posiekane pomidory, kukurydzę oraz kiełki słonecznika, przykrywamy mozzarellą, posypujemy ziołami prowansalskimi. Całość wkładamy do piekarniczka na ok 5 min. w wysokiej temperaturze do uzyskania złocistego koloru ciabatty bądź bagietki ;)

Jak podawać?

Polecam podawać z sosem czosnkowym i ketchupem ;) posypane ziołami;)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.08.2009 Dawid,

bardzo smaczna przekąska