Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brzoskwinie nadziewane

Tekst i foto agasz301 23-05-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8-prosty30 min.-

Składniki:

Woreczek ryżu, opakowanie serka wiejskiego, pół strąka oczyszczonej i drobniutko posiekanej czerwonej papryki, pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku, sok z połówki cytryny, 2 łyżki majonezu, łyżka rodzynek sułtańskich, 8 połówek brzoskwiń z puszki dokładnie odsączonych, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Ryż gotujemy. W misce umieścić wszystkie składniki oprócz brzoskwiń i delikatnie wymieszać widelcem. Przygotowaną masą nadziać połówki brzoskwiń. Ułożyć na półmisku przybranym listkami sałaty, nakryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce do momentu podania.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.10.2011 kasia

Danie jest fantastyczne, zrobiło furorę na przyjęciu.