Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Budyń drobiowy

Tekst i foto gosiaczek 31-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni80 min.?

Składniki:

1 mały kurczak,
2 czerstwe bułki ok. 10 dag,
2/3 szklanki chudego mleka,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
białko z 2 jajek,
2 łyżki bułki tartej,
zielona pietruszka,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Kurczaka wyfiletować, podzielić na mniejsze kawałki, zemleć w maszynce razem z namoczonymi w mleku i odciśniętymi bułkami. Doprawić solą i pieprzem. Masę utrzeć, dodając posiekaną pietruszkę. Ubić pianę z białek, dodać do mięsa. Delikatnie wymieszać, przełożyć do wysmarowanej oliwą i obsypanej tartą bułką formy budyniowej. Gotować na parze około 1 godziny. Przed podaniem posypać obficie zieloną pietruszką.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami, ryżem, gotowanymi warzywami, surówkami i sosem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.06.2015 goÅÄ

IBmChE ilyypqyuypvw, [url=http://qcodqubddnzw.com/]qcodqubddnzw[/url], [link=http://fjswinpwroon.com/]fjswinpwroon[/link], http://mxfdjcxiagqc.com/