Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bułka czosnkowa

Tekst i foto nolka 21-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

Bułka paryska, masło, czosnek, świeże zioła (bazylia, tymianek itp.), sól

Jak przyrządzić:

Do miękkiego masełka wyciskamy czosnek. Mieszamy, aż rozprowadzimy go równomiernie. Dodajemy soli. Jeśli masło jest już w stanie roztapiania, wkładamy do lodówki. W międzyczasie kroimy bułkę, ale tak, by nie przeciąć do końca. Następnie smarujemy masłem i w każdą "kieszonkę" wkładamy listki świeżych ziół. Całość zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na grill. Opiekamy aż do momentu, kiedy skórka bułki będzie chrupiąca. Gwarantuję, że to superdanie dla najmłodszych i nie tylko... Smacznego!

Potrzebne przybory:

grill, folia aluminiowa

Czas przygotowania:

Samo przygotowanie zajmuje pewnie z 10 min, a ile się będzie opiekać, to zależy od grillującego;-))
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.10.2006 Tosia

Często przygotowuję takie bułki paryskie dla gości.

Robię je w piekarniku.

Dodaję zioła surowe z ogrodu oraz suszone i dużo czosnku.

Ponadto daję różną zieleninę - szczypi... Pokaż więcej

Często przygotowuję takie bułki paryskie dla gości.

Robię je w piekarniku.

Dodaję zioła surowe z ogrodu oraz suszone i dużo czosnku.

Ponadto daję różną zieleninę - szczypiorek, por, seler, pietruszka

Na imprezy muszę zawsze zrobić dużo bułek bo idą jak

"świeże bułeczki"

Zgłoś 10.03.2010 zz

Polecam w co drugą kieszonkę włożyć ser żółty, a do masła z czosnkiem dodać trochę oliwy lub oleju.