Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bułka nadziewana farszem mięsnym z pieczarkami

Tekst i foto Damaris667 09-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

300 g pieczarek świeżych lub konserwowych, 1 łyżka masła lub margaryny, 4 parówki lub inna kiełbasa, 1 szkl. śmietany, 1 łyżeczka mąki, 2 cebule, sól, pieprz, przyprawa chińska, zielona pietruszka, 8 bułek, ostry żółty ser, sos sojowy.

Jak przyrządzić:

Pieczarki ugotować i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, następnie dodać parówki i pieczarki. Zagotować, zalać śmietaną z mąką, doprawić przyprawami do smaku i zagotować. Bułki pokroić, wydrążyć, napełnić farszem, na wierzch dodać starty ser. Podawać posypane zieloną pietruszką lub koperkiem albo polać sosem sojowym. Smacznego:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.05.2007 Vasco

Pomysl nawet spoko.. Tylko czemu parowki?