Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Buły dopalacze

Tekst i foto Żabol 17-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty5 min.-

Składniki:

2 bułki, masło, 4 plasterki żółtego sera, kapusta pekińska (4 garście posiekanej), ewentualnie ogórek kiszony, sos kanapkowy.

Jak przyrządzić:

Bułki przekroić na połówki, posmarować masłem, położyć po plasterku sera, zapiec (ok. 3 min, ser ma się ciągnąć). Na wyjętych z pieca bułach można położyć (jeśli ktoś lubi) plasterki ogórka, posypać kapustą i jeszcze każdej połówce należy się łyżka sosu.

Uwagi:

Najpierw - skąd nazwa: otóż po zafundowaniu sobie takiego śniadania nie da rady szybko zgłodnieć.
Przepis jest inspirowany bułką jarską z budki fastfoodowej. Kapusta pekińska to w takiej bułce rzecz obowiązkowa. Aha, można zrezygnować z sosu, ale szkoda by było, bo dodaje bułkom charakteru.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.02.2007 A

pycha :D

Zgłoś 30.01.2008 Zen

"Przepis jest inspirowany bułką jarską z budki fastfoodowej." - heheh :) dobre dobre.

A sam przepis jest bardzo pomysłowy :)