Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Buraczki na zimno

Tekst i foto jolero 25-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty45 min.?

Składniki:


5 średnich buraczków, 4 ząbki czosnku, 2-3 łyżki majonezu, sól, pieprz

Jak przyrządzić:


Buraczki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kosteczki. Do pokrojonych buraczków dodać rozgnieciony czosnek i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać najlepiej schłodzone jako przystawkę.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.04.2006 Basia

Cześć!!!!! Ja pokroiłabym buraczki w paseczki i zamiast majonezu proponuję jogurt naturalny,nie każdy też lubi czosnek więc moze być chrzan.Polecam bardzo smaczne jeśli podamy z ugotowanym seler... Pokaż więcej

Cześć!!!!! Ja pokroiłabym buraczki w paseczki i zamiast majonezu proponuję jogurt naturalny,nie każdy też lubi czosnek więc moze być chrzan.Polecam bardzo smaczne jeśli podamy z ugotowanym selerem i zrobimy tak samo jak buraczki.PYCHOTKA!!!!!!!!!!!

Zgłoś 07.04.2006 Magda

Baśka przepis ok!!!!!!!!

Zgłoś 07.04.2006 Justyna

Nie lubię buraczków :(

Zgłoś 05.08.2006 wormiak

pycha.....

w mojej wersji dodaje jeszcze ze 4 jaja ugotowane na twardo (na kilogram buraków), a kumpela dodaje i jajo i jeszcze makaron - tez niezle

Zgłoś 22.11.2007 ewa

uwelbam buraczki i dlatego pewie te mi tez bardzo smakuja Barbaro super przepis