Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Buraczki z fasolką

Tekst i foto Zojka 23-02-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-----

Składniki:

5 średnich buraczków, 2 puszki fasolki czerwonej, 6 jaj na twardo, 2 średnie cebule czerwone, sól, pieprz, majonez.

Jak przyrządzić:

Buraczki ugotować na miękko i ostudzić. Obrać i pokroić w kostkę. Dodać fasolkę, cebule pokrojona w drobną kostkę i jajka posiekane lub starte na tarce o dużych oczkach. Dodać trochę soli,pieprz i majonez. Sałatka szybka i smaczna. Sprobujcie. Smacznego.

Potrzebne przybory:

Deska do krojenia, nóż, miseczka na sałatkę, otwieracz do konserw, łyżka do wymieszania.

Jak podawać?

Można zjeść z bułeczka lub chlebem ale na ogół podaje jako dodatek do wędlin i zimnych przystawek.

Czas przygotowania:

Po ugotowaniu buraczków sałatkę naprawdę robi się szybko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.12.2008 anulka,

znam jeszcze wersję z białą fasolą z puszki i ogórkiem małosolnym.