Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Burak nadziewany ziemniakiem i czosnkiem

Tekst i foto Byku 11-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty20/25 min.?

Składniki:



burak czerwony, ziemniak i czosnek

Jak przyrządzić:



Robimy w buraku dziurkę, a później wkładamy jeden ząbek czosnku i wkładamy pół ziemniaka pokrojonego i pospanego solą. Później zawijamy w pazłotko i kładziemy go na grillu.

Potrzebne przybory:



Jak podawać?



Uwagi:



Potrawa musi być w przezroczystym pazłotku.

Czas przygotowania:



Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.12.2005 Tobi

może być pyszne tylko skąd to przeźroczyste pazłotko

Zgłoś 13.03.2006 bodzion

no wlasnie pierwsze slysz o przezroczystym pazlotku

Zgłoś 07.11.2006 axx

qrcze, szukam tego przezroczystego pazlotka od roku i nic!!! Czy autor przepisu moglby nieco uscislic, o co mu chodzi? Probowalam juz roznych pazlotek i nigdy nic nie wyszlo... Moze po prostu dl... Pokaż więcej

qrcze, szukam tego przezroczystego pazlotka od roku i nic!!! Czy autor przepisu moglby nieco uscislic, o co mu chodzi? Probowalam juz roznych pazlotek i nigdy nic nie wyszlo... Moze po prostu dlatego, ze nie wiem, co to pazlotko....

Zgłoś 12.01.2007 Krzycho

Byku, czy masz na myśli przezroczysty rękaw do pieczenia? Jeżeli, to masz na myśli, to pisz o folii (nie wiem jak zachowa się na grillu). Uzasadnij dlaczego u licha ma to być przezroczyste! Ja b... Pokaż więcej

Byku, czy masz na myśli przezroczysty rękaw do pieczenia? Jeżeli, to masz na myśli, to pisz o folii (nie wiem jak zachowa się na grillu). Uzasadnij dlaczego u licha ma to być przezroczyste! Ja bym użył folii aluminiowej.

Zgłoś 29.10.2009 Iwka

Zrobiłam, smakowało mi i już ! Z czego robicie problem ! Zapiekłam w folii, srebrnej ;-) Jakby ktoś znowu miał problem ze zrozumieniem ;-) Jezu ! Ludzie ! Pozdrawiam autora przepisu ;-)