Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Buraki z kapustą

Tekst i foto Jaga 23-09-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
---45 min.-

Składniki:

1 kg buraków, 1 kg marchwi, 1 kg cebuli, 1 kg kapusty białej.
zalewa: 7 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, liść laurowy, ziele angielskie.

Jak przyrządzić:

Buraki zetrzeć na grubych oczkach, marchewkę też. Kapustę i cebulę należy zszatkować. Do gotującej się zalewy wrzucić starte buraki - gotować 15 minut od chwili zagotowania, następnie dodać marchew - gotować 10 minut od chwili zagotowania,
kolejno kapustę - gotować 10 minut od chwili zagotowania, i na koniec cebulę - gotować 10 min. od chwili zagotowania. Gorące wkładać do słoików. Nie trzeba pasteryzować.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.10.2009 aga,

wypróbowałam, naprawdę świetny.