Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Caffe au lait bez ekspresu

Tekst i foto Maffinka 03-01-2013

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-prosty5 min.-

Składniki:

na filiżankę:
półtorej łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
pół łyżeczki słodkiego kakao lub startej mlecznej czekolady,
mleczko skondensowane niesłodzone (wg uznania),
cukier (wg uznania).

Jak przyrządzić:

Kawę i kakao lub czekoladę wsypać do filiżanki i do połowy zalać gorącą wodą. Osłodzić wg uznania. Do miseczki wlać trochę mleczka skondensowanego i trzepaczką ubić na piankę. Dodać do kawy. Posypać kakao lub startą czekoladą.

Potrzebne przybory:

szklanka lub filiżanka, łyżeczka, mała miseczka, trzepaczka
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.05.2014 Mańka

Dla lepszego efektu polecam zrobienie serduszka dla wykończenia efektu: http://caferene.pl/?k=katalog&w=&d=1#produkt27 Jest pięknie!

Zgłoś 22.05.2014 Aneczka123

Serduszko wygląda świetnie, chętnie bym się w takie zaopatrzyła, aby upiększać moją kawę :)

Zgłoś 22.05.2014 Juleczka

Właśnie takiego szukałam, żeby ozdobić kawę którą przygotuję narzeczonemu razem ze śniadaniem do łóżka :)