Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Całkiem nowa pomidorowa

Tekst i foto kocimiętka :) 25-11-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-5? złprosty25 min.niska

Składniki:

Kostka rosołowa Knorr, pieprz kolorowy, sól, bazylia, cząber, oregano, kilka łyżek ryżu, pół słoiczka koncentratu pomidorowego, ziele angielskie, liść laurowy, marchewka, cebula.

Jak przyrządzić:

Kostkę rosołową rozpuszczamy w litrze wody, dodając marchewkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy woda zacznie wrzeć, dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy przez chwilkę, następnie dodajemy resztę przypraw oraz opłukany ryż. Gotujemy, aży ryż będzie zupełnie miękki (jeżeli ktoś woli, ryż może być nawet lekko rozgotowany).

Jak podawać?

Zupa jest najlepsza gorąca.

Uwagi:

Do zupy nie dodajemy żadnej zasmażki, jak również nie zabielamy jej śmietaną. Nie dodajemy potartej marchewki. Jeżeli ktoś jest bardzo głodny, nie podawać zupy jako samodzielnego dania, bo może się nie najeść do syta:) Nie skąpić ziół prowansalskich!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.12.2007

no zupa na pewno smaczna, ale co w niej takiego nowego i odkrywczego to nie wiem ...

Zgłoś 03.11.2009 Seth

Najbardziej to mi się podoba ta część, z tym czego nie należy z tą zupa robić. Ja bym dodał jeszcze do tego kilka innych rzeczy, których nie należy z zupami robić :))

I to jest pewnie najb... Pokaż więcej

Najbardziej to mi się podoba ta część, z tym czego nie należy z tą zupa robić. Ja bym dodał jeszcze do tego kilka innych rzeczy, których nie należy z zupami robić :))

I to jest pewnie najbardziej w tej zupie odkrywcze !

Zgłoś 01.09.2009

Zgadzam się z przedmówcą:) Co nie zmienia faktu, że pomidorówka is the best!!!!!