Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Camembert z borówkami

Tekst i foto madzia 28-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1? złprosty5 min.?

Składniki:

ser camembert (Turek), mąka, bułka tarta, jajko, dżem z borówek czerwonych, olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Ser camembert obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku i w bułce. Położyć na rozgrzanym oleju i smażyć ok. 4-5 min, aż serek zmięknie. Podawać na ciepło z dżemem lub konfiturami z czerwonej borówki.

Uwagi:

Pyszna, sycąca zakąska:) Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.05.2006 nati

hej, w sklepach jest sprzedawany zestaw ser camembert z borówkami :) pyyyyyyyyyyyyyyyyyszneeeee

Zgłoś 11.05.2006 e

a ja polecam obtoczyć w jajku i w płatkach owsianych zamiast bułce tartej też pychaa !!!

Zgłoś 13.01.2008 Kate

a ja chciałam tylko powiedzieć, że ser camembert jest serem podpuszczkowym- a podpuszczka, jak to wegetarianie powinni wiedzieć, jest składnikiem pobieranym z żołądka cielęcego. więc przepis nie... Pokaż więcej

a ja chciałam tylko powiedzieć, że ser camembert jest serem podpuszczkowym- a podpuszczka, jak to wegetarianie powinni wiedzieć, jest składnikiem pobieranym z żołądka cielęcego. więc przepis nieprzydatny

Zgłoś 26.01.2008 katy

Ale jesteś!!!!!! wegeterianką!

Zgłoś 11.03.2008 Kirke

A ja chciałam dodać, że to jest dział "dania bezmięsne" a nie wegetariańskie :-)