Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Camembert z orzechami

Tekst i foto madzia 01-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

ser camembert okrągły, orzechy włoskie, dżem z borówek lub żurawina

Jak przyrządzić:

Serek przeciąć poziomo na pół, przełożyć posiekanymi drobno orzechami jak kanapkę i położyć na grill. Gdy zmięknie i lekko się podsmaży, położyć na talerz i jeść na ciepło z dżemem z czerwonych borówek lub żurawiną.

Uwagi:

mniam :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.05.2006 Magda

PRZEBÓJ GRILLA!!!!!!

Wczoraj byłam u znajomych na pierwszym tegorocznym grillu. Mam dość kiełbas, szaszłyków, cukinii, pieczarek, karczków i bananów z grilla - szukałam czegoś nowego.
Pokaż więcej

PRZEBÓJ GRILLA!!!!!!

Wczoraj byłam u znajomych na pierwszym tegorocznym grillu. Mam dość kiełbas, szaszłyków, cukinii, pieczarek, karczków i bananów z grilla - szukałam czegoś nowego.

Wypróbowałąm w/w przepis.

W domy camembert w standarcie panierauję w jajku i bułce, smażę na patelni i podaję z żurawiną.

Bałam się czy ser się nie rozleje po przecięciu - ale obawy okazały się bezpodstawne.

Potłuczone orzechy (w ściereczce tłuczkiem) to rewelacyjny dodatek do sera!!!

Większość patrzyła z ciekawością (czasem z niesmakiem) na mój serowy eksperyment, ale gdy ser był gotowy - każdy miał chrapkę.

CAMEMBERT Z ORZECHAMI OKAZAŁ SIĘ HITEM GRILLOWANIA!!

Zgłoś 30.05.2006 madzia

Cieszę się,że smakował:) Ja też bardzo lubie to szybkie "danko". Pozdrawiam.

Zgłoś 06.05.2007 serena

Bardzo dobre ale nalezy pamietac , ze bardzo kaloryczne.

Zgłoś 16.01.2008 kulpa

a czy wyszło by to w piekarniku??

Zgłoś 27.05.2008 Pinki

S adze ze wyszło by na patelni rózwnież :) ale w piekarniku no moze.... ale trezba pamietac o foli pod spód :)

Zgłoś 19.05.2010 Dora

Wielkie dzięki autorce przepisu! bardzo proste a przepyszne! Polane miodem...bajka! (nie miałam żurawiny:)