Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Camembert z żurawiną

Tekst i foto Magdalena 03-09-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
18 złprosty10 min.dużo

Składniki:

- ser camembert,
- mąka,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej,
- żurawina.

Jak przyrządzić:

Z serem postępuję tak jak z tradycyjnym kotletem, czyli w panierkę go i na patelnię, z obu stron sprawiedliwie, ale nie za długo.

Potrzebne przybory:

Patelnia.

Jak podawać?

Oczywiście z żurawiną, ja jeszcze serwuję frytki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.09.2004 Elzbieta

ser jest super,polecam

Zgłoś 22.11.2004 Dagmara

Ten serek jest przepyszny,a można go podawać też z różnymi sałatkami.Polecam.

Zgłoś 23.02.2005 kokolina

Podaje sie to jeszcze z pokrojonym konserw. ananasem i brzoskwinią. Takie danie między innymi jest w SWINXE. Smacznego.

Zgłoś 20.03.2005 Magdalena

z ryżem i sosem słodko-kwaśnym też próbowałam,jest dobre

Zgłoś 17.05.2005 ania

naprawdę super..

chociaż baaaaadzo tuczące...

Zgłoś 03.06.2005 Zuzka

Ja obtaczam camembert'a w cieście naleśnikowym, pychotka

Zgłoś 08.08.2005 Edith

Witam!

Ja robie to najprościej jak się da, i też bardzo mi smakuje. Do czerwonego winka dla niezapowiedzianych znajomych super przekąska, czyli:

Wkładam do mikrofalówki porcę sera... Pokaż więcej

Witam!

Ja robie to najprościej jak się da, i też bardzo mi smakuje. Do czerwonego winka dla niezapowiedzianych znajomych super przekąska, czyli:

Wkładam do mikrofalówki porcę sera. Gdy odrobinę się roztopi po wyjęciu dodaję żórawinę.

Ładnie wygląda. Super smakuje.

Pozdrawiam!

Zgłoś 20.10.2008 kucharz

szkoda ze to nie twoj przepis tylko gotowiec od producenta

zapomnialaś dodac ze całość układa sie na lisciu sałaty

można go kupić w każdym markecie lub większym sklepie spożywczym... Pokaż więcej

szkoda ze to nie twoj przepis tylko gotowiec od producenta

zapomnialaś dodac ze całość układa sie na lisciu sałaty

można go kupić w każdym markecie lub większym sklepie spożywczym

Zgłoś 09.12.2005 BASIA

nie jak z kotletem, bo przy serze jajko, mąka, bułka. Przy kotlecie inaczej:mąka, jajko, bułka. Ale jest to pyszna przekąska.

Zgłoś 01.03.2006 MINIO

Danie jest poprostu kapitalne. jak ktos niechce robi to takie danie (prawie identyczne) mozna zjesc w restauracjach w sklepach ikea;)

Zgłoś 30.03.2006 Emi

A ja zamiast bułki tartej obtaczam w płatkach owsianych. One się rumienią i są trochę chrupkie potem. Pyycha :))

Zgłoś 11.09.2006 szrapnel

tez robiłem taki w panierce ale stwierdzam, że dużo lepszy jest smażony na patelni bez żadnej panierki na małej ilości oliwy z oliwek. Ser jest wtedy dużo delikatniejszy w smaku. Jako dodatek re... Pokaż więcej

tez robiłem taki w panierce ale stwierdzam, że dużo lepszy jest smażony na patelni bez żadnej panierki na małej ilości oliwy z oliwek. Ser jest wtedy dużo delikatniejszy w smaku. Jako dodatek rewelacyjnie pasuje biały winogron - spróbujcie !

Zgłoś 02.10.2007 KAROLINA

Najlepszy jest podawany ze szpinakiem. Ja na dodatek zapiekam go nie w bułce tartej a w ciescie nalesnikowym...tak jak podaja w dobrych restauracjach.POLECAM.

Zgłoś 16.05.2008 SoNja

ja juz od bardzo dawna tak robilam ;)

jest pycha.

gotowe opłaca sie bardziej kupic bo wychodzi duzo taniej (4szt. ok 10zl)

Zgłoś 02.09.2008 aaa

a calego tego camemberta smazyc? bo w innym przepisie jest zeby rozciac na polowki ale nie wiem czy to sie nie rozplynie..

Zgłoś 29.11.2009 Marek Grzaslewicz

Takie serki jak powyżej opisano sa to raczej przystawki rodem z Czech. Podaja tam różne sery jako "Smazonyj syr", zazwyczaj z frytkami, panierowany. Taki oryginalny jak w dobrej restau... Pokaż więcej

Takie serki jak powyżej opisano sa to raczej przystawki rodem z Czech. Podaja tam różne sery jako "Smazonyj syr", zazwyczaj z frytkami, panierowany. Taki oryginalny jak w dobrej restauracji Camembert to w całości raczej smaży sie na głębokim tluszczu bez żadnej panierki lub na patelni na oliwie i mozna podawc go z zurawiną, sosem Cumberland lub borówkami. Nie używać mikrofalówek. Kiedys zrobiłem sobie z dżemem malinowym i tez smaczny. Do serka podaje swieżą bagietkę oraz sałatę z sosem vinegret z octem balsamicznym i oliwą Extra Virgin. W Carrefurze Camembert Turek kosztuje ok, 3,45 zł a oryginalny francuski 5,50 zł. Polecam oryginalny.

Zgłoś 17.06.2013 gość

že si to ty,chude1 Liška,tak ti přede1m na to zblbnuted sve9 know-how a to zcela grtais.Takovej předklad,přijde za mnou klient faplně blbej a ještě me1 nějakej proble9m.Tak vemu ze1lohu a jdem n... Pokaż więcej

že si to ty,chude1 Liška,tak ti přede1m na to zblbnuted sve9 know-how a to zcela grtais.Takovej předklad,přijde za mnou klient faplně blbej a ještě me1 nějakej proble9m.Tak vemu ze1lohu a jdem na to."Geniem do třed dnů" se ty moje kurzy jmenujed.Na a je1