Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Caneloni ze szpinakiem

Tekst i foto Gracja 22-11-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.mało

Składniki:

- gotowe kluski Caneloni,
- szpinak mrożony,
- jajo,
- 1/3 szklanka mleka,
- łyżka mąki,
- sól i pieprz do smaku,
- duża łyżka masła,
- żółty ser,
- 1/2 szklanka śmietany,
- szczypta kurkum (przyprawa).

Jak przyrządzić:

Kluski sparzyc w gotującej wodzie minute, wyjac na papierowy ręcznik, osaczyć.
Zzpinak rozmrozić w torebce, odcisnąć,
na patelnie położyć masło, roztopić, dodać szpinak niech troche odparuje.
Jajo rozkłócic, dodać mleka i makę,
wlac do szpinaku ,doprawic do smaku. nastepnie napchać w kluski Caneloni.

Ułożyc w naczyniu żaroodpornym posypać żółtym serem i polac śmietana. Wszystko zapiec 1/2 godziny.

Uwagi:

Smaczne i na gorąco i na zimno .Można jesc samo jako danie obiadowe.Porcji tyle ile chcesz w zależności ile będziesz napychac klusek.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.01.2005 Benita !!

To jest pyszne danie tylko pracochłonne .!!

Moj przepis jest prosty : szpinak podsmazam na masle z 3 zabkami czosnku do tego dodaje serek pleśniowy i jak sie rozpuści to polewam tym... Pokaż więcej

To jest pyszne danie tylko pracochłonne .!!

Moj przepis jest prosty : szpinak podsmazam na masle z 3 zabkami czosnku do tego dodaje serek pleśniowy i jak sie rozpuści to polewam tym ugotowany makaron muszelki . Pycha !!

Polecam i smacznego !!

Zgłoś 19.09.2005 marylka

Benita, rzeczywiście pycha!

Ja postawiłam na inwencję twórczą i dodałam pokrojone warzywa, które mi zostały z rosołu, oraz mięsko z indyka (też z rosołku). Polecam wszystkim, naprawdę dos... Pokaż więcej

Benita, rzeczywiście pycha!

Ja postawiłam na inwencję twórczą i dodałam pokrojone warzywa, które mi zostały z rosołu, oraz mięsko z indyka (też z rosołku). Polecam wszystkim, naprawdę doskonałe i szybkie w wykonaniu.

Zgłoś 18.03.2008 majka54

Ja robie tak: 25 dkg sera bialego tlustego i miękkiego, 3-5 ząbki czosnku, i ugotowaną 1/2 porcję mrożonego szpinaku w liściach. Szpinak siekam, czosnek, wyciskam i mieszm z rozgniecionym serkie... Pokaż więcej

Ja robie tak: 25 dkg sera bialego tlustego i miękkiego, 3-5 ząbki czosnku, i ugotowaną 1/2 porcję mrożonego szpinaku w liściach. Szpinak siekam, czosnek, wyciskam i mieszm z rozgniecionym serkiem, sole, pieprze i tym napycham rurki. Układam w naczyniu i zalewam sosem beszamelowym i zapiekam w piekarniku, pychota! to nadzienie można jeść samo, jest pyszne. smacznego!!

Zgłoś 14.05.2008 Asia

Naprawde pyszne!!!Ja zamiast napychac canneloni zawinelam farsz w nalesniki.Rewelacja!!!!