Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

cannelloni

Tekst i foto cucciola 08-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty120 min.srednia

Składniki:

dla 4 osob:
8 nalesnikow,
1/2 kg szpinaku (moze byc mrozony),
1/2 kg twarogu,
przyprawy, czosnek

Jak przyrządzić:

Nalesniki usmazyc - nie slodkie,
szpinak jeszcze mrozony udusic na oliwie i zabku czosnku. Dodac pieprz i vegete lub sol, wystudzic.
W tym czasie przygotowac sos beszamelowy (nie bardzo gesty):
125 g masla,125 g maki, mleko.
Zimny szpinak wymieszac z serem i nadziac nim nalesniki i zwinac w rurki.
Do naczynia zaroodpornego nalozyc troche beszamelu, na to cannelloni. Wszystko polac sosem i posypac startym serem.
Piec ok 30 min.
Smacznego
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.01.2006 ksz

to sa crespelle. caneloni robi sie z makaronu.

Zgłoś 17.01.2006 cucciola

crespelle sklada sie w koperte caneloni zwija w rurke

Zgłoś 29.01.2006 arianna

szpinak lepiej jest udusic na masle jest delikatniejszy i smaczniejszy.

Zgłoś 18.12.2009

to nie sa canelloni,to sa crespelle arrotolate....bardzo dobre zreszta...

Zgłoś 18.12.2009

to nie sa canelloni,to sa crespelle arrotolate....bardzo dobre zreszta...

Zgłoś 18.12.2009

przykro mi,ale sie mylisz...canelloni,to ciasto makaronowe,nie nalesnikowe...a crespelle mozna zwijac w rulon,badz skladac w koperte..pozdrawiam...:)

Zgłoś 18.12.2009

no wlasnie...:)

poza tym do beszamelu nalezy dodac galke muszkatalowa,sol i pieprz...

Zgłoś 14.10.2010 ixeska

Uwielbiam cannelloni ze szpinakiem i białym serem!!!

Dotej pory jadłam 'gotowszczaki' - tj. w restauracjach.

Znalazłam też gotową potrawę zamrożoną w Biedronce - polecam je... Pokaż więcej

Uwielbiam cannelloni ze szpinakiem i białym serem!!!

Dotej pory jadłam 'gotowszczaki' - tj. w restauracjach.

Znalazłam też gotową potrawę zamrożoną w Biedronce - polecam jest PYSZNA (włoski producednt)

Ale teraz chciałabym sama 'stworzyć'.

Jak na razie to jedyny przepis jaki znalazłam na 'Oliwce'

Muszę wypróbować ;)