Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cannelloni wypasione

Tekst i foto retsyM 13-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni? min.?

Składniki:

Duże opakowanie cannelloni, 15 dag sera w plastrach. Farsz: 4 papryki, 4 marchewki, 3 pietruszki, mały seler, 60 dag sparzonych i obranych ze skóry pomidorów, 4 ząbki czosnku, 4 cebule, 60 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, oregano, bazylia, 2 kostki rosołowe, chili.
Sos: 5 łyżek masła, 5 łyżek mąki, 350 ml mleka, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Jak przyrządzić:

Farsz: Zmielone warzywa dusić w 100 ml rosołu z 2 kostek. Dodać podsmażone mięso i pomidory. Przyprawić. Gotować do odparowania płynu (nabrania odpowiegnio gęstej konsystencji farszu), ewentualnie po 40 min gotowania przecedzić przez sitko.
Sos: do roztopionego masła dodać mąkę i dokładnie wymieszać, nie zdejmując z ognia. Powoli wlewać mleko, ciągle mieszając. Podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, do zgęstnienia sosu. Zdjąć z ognia, dodać przecier, sól, pieprz i obfitą ilość gałki muszkatołowej.
Przygotowanie: dno naczynia żaroodpornego posmarować sosem. Cannelloni nadziane farszem wykładać warstwami. Każdą warstwę polewać sosem i wykładać serem.
Piec w temp. 250 st. C do 25 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.01.2007 Viola

bardzo fajny przepis PYCHOTKA wersja z warzywami jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 10.05.2007 Madzior

suuuuper! naprawdę polecam :) bałam się tak dużej ilości warzyw, ale jest ok

Zgłoś 08.05.2011 WqENfcPVuAQ

You've hit the ball out the park! Icnrdeilbe!