Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cappelletti emiliani

Tekst i foto MONIKA 14-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni? min.?

Składniki:

- TRADYCYJNE CIASTO NA PIEROGI,
- 10 DAG SZYNKI WĘDZONEJ,
- 10 DAG TARTEGO PARMEZANU,
- 1 JAJKO,
- TARTA BUŁKA,
- TARTA GAŁKA MUSZKATAŁOWA.

Jak przyrządzić:

SZYNKĘ POSIEKAĆ, WYMIESZAĆ Z SUROWYM JAJKIEM I SEREM, DODAĆ SZCZYPTĘ GAŁKI MUSZKATAŁOWEJ ORAZ TARTĄ BUŁKĘ.
MASA NADZIENIA MUSI BYĆ JEDNOLITA. NADZIEWAĆ MASĄ PIEROŻKI UGOTOWAĆ.

Jak podawać?

POLANE MASŁEM I POSYPANE PARMEZANEM. PODCZAS WIEKSZYCH UROCZYSTOŚCI PODAWAĆ W ROSOLE.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.03.2003 Sylwia

Faktycznie pycha!!!

Zgłoś 22.03.2005 Martana

Pychota do granic, na dodatek prosta jak drut. Jak ktos mi skrytykuje autorke to znajde i skrzywdze, oprawce, nie autorke. Pozdrawiam.

Zgłoś 12.11.2014 scarpe moncler online

http://www.playnet.it/giacca/moncler-boots-vancouver.html moncler boots vancouver

scarpe moncler online http://www.playnet.it/giacca/scarpe-moncler-online.html