Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cappuccino z cukinii i kokosa

Tekst i foto Taroti 12-10-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

4 małe cukinie, 1 por, 100 ml śmietanki kokosowej, 125 g mleka, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 posiekane chili, sól, pieprz, 1 l wywaru z warzyw (wcześniej przygotowanego).

Jak przyrządzić:

Pokrój cukinię i por w kostkę. W piekarniku ustawionym na 180 stopni C piecz warzywa przez 10 minut. Następnie dodaj cukinię i por do wywaru z warzyw i zagotuj. Zmiksuj, dopraw chili i czosnkiem. Na koniec dodaj śmietankę kokosową i sól. Ubij mleko i wlej delikatnie, tak jak do cappuccino.

Jak podawać?

W filiżankach jak kawę cappuccino - w tym cały efekt! :)

Czas przygotowania:

Czas bez gotowania wywaru z warzyw.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.04.2008 jolamoskito

to musi być przeprzeprzeeeeeeeeeepyszne. zrobię pojutrze, gdy kupię śmietankę kokosową ( mam nadzieję, że dostanę ) i cukinię. p.s. znasz wiecej takich oryginalnych przepisów? pa