Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Carpaccio herbaciane

Tekst i foto buszująca w garach 16-09-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty5 min.-

Składniki:

200 g polędwicy wołowej, 20 ml oliwy z oliwek, 50 g oliwek, 50 g kaparów, 1 pęczek ruccoli, 50 g parmezanu, sól i pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka herbaty czarnej liściastej.

Jak przyrządzić:

Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem. Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.